Хрестівська сільська військова адміністрація
Херсонська область, Каховський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ПАМ’ЯТАЄМО! ЄДНАЄМОСЯ! ПЕРЕМОЖЕМО!

Дата: 25.11.2023 14:00
Кількість переглядів: 255

Фото без опису

Кожна четверта субота листопада в Україні стала днем скорботи і пам'яті, присвяченим вшануванню жертв Голодоморів, що спіткали нашу країну у 1921-1923, 1932-1933 та 1946-1947 роках.

Ця невимовна трагедія зачепила мільйони українських родин, надавши їм гірку спільну історію. Сьогодні, на 90-тій річниці Голодомору 1932-1933 років, спадкоємець сталінського режиму, намагається витерти нашу ідентичність і державність, як це відбувалося у 1933 році, коли сотні сіл загинули від голоду та безжалісного закону про п'ять колосків.

Десятки населених пунктів тепер стають жертвами військових бомбардувань, а українці, колись мирні, зараз стають об'єктами насильства та репресій.

Голодомор 1932-1933 років був визнаний актом геноциду парламентами 28 країн і міжнародними організаціями, але російська влада відмовляється визнати цю страшну подію, адже для них пам'ять про Голодомор – це вирок.

Пам'ять про цю трагедію живе в серцях українців, і міський музей у селищі Базавлук збирає та зберігає свідчення очевидців, щоб покоління ніколи не забули цю чорну сторінку історії.

Сьогодні, вшановуючи жертв Голодоморів, ми не лише запалюємо свічки за мільйонами загиблих, але й визнаємо, що пам'ять – наша головна зброя у боротьбі за територіальну цілісність, незалежність та культурний історичний спадок України.

 

Начальник Хрестівської СВА Олександр СКОРОБОГАТИЙ.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень