Хрестівська сільська військова адміністрація
Херсонська область, Каховський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Результати голосування за надіслані назви

Дата: 31.10.2023 10:18
Кількість переглядів: 322

Фото без опису

Хрестівська сільська військова адміністрація повідомляє:

30.10.2023 року завершилася процедура прийняття голосів щодо перейменування населеного пункту Надеждівка.

31.10.2023 року проведений аналіз всіх голосів за результатами якого перемогла назва "Надіївка"

 

Нагадуємо

На виконання Закону України «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в України і деколонізацію топонімії», рішення Національної комісії зі стандартів державної мови від 22 червня 2023 року №230 «Про схвалення Переліку сіл, селищ, міст, назви яких не відповідають стандартам державної мови, та рекомендації щодо приведення назв таких, сіл, селищ, міст у відповідність до стандартів державної мови й оприлюднення їх на офіційному веб-сайті Національної комісії зі стандартів державної мови та проведених консультацій з громадськістю.

У зв’язку з тимчасовою окупацією територіальної громади опитування та голосування проходило в онлайн форматі на офіційному сайті територіальної громади та офіційній сторінці громади в соціальній мережі «Фейсбук».

 

 За результатами проведення громадського обговорення про перейменування населеного пункту «Надеждівка» надійшло 2 пропозиції Надія та Надіївка.

         

З 01 жовтня 2023 року по 30 жовтня 2023 року Хрестівською сільською військовою адміністрацією Каховського району Херсонської області оголошено голосування за надіслані пропозиції, для вибору назви переможця.  Нажаль активність голосування була маленька оскільки люди, які знаходяться на тимчасово окупованій території не мають технічної можливості та змоги долучитися до голосування.

Виходячи з цього 31 жовтня 2023 року були опрацьовані результати голосування за результатами якого перемогла назва «Надіївка».

Хрестівська сільська військова адміністрація підготувала пакет документів на розгляд з вище зазначеного питання для Верховної Ради України.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень