Хрестівська сільська військова адміністрація
Херсонська область, Каховський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ПРАВО НА ПОДАТКОВУ ЗНИЖКУ ЗАДЕКЛАРУВАЛИ 42 ХЕРСОНЦІ

Дата: 22.02.2022 10:36
Кількість переглядів: 291

Фото без опису

З початку року 42 херсонці задекларували право на податкову знижку. Сума податку на доходи фізичних осіб, утриманого із заробітної плати, визначена платниками податків до повернення – 130,3 тис. гривень.

За цей же період попереднього року 33 особи подали декларації про майновий стан і доходи, в яких загалом вказали майже 100 тис. гривень зайво сплаченого податку на доходи фізичних осіб.

Варто нагадати, що право на повернення частини податку на доходи фізичних осіб, утриманого із заробітної плати, виникає у платників податків у разі понесення витрат, дозволених для включення до податкової знижки, перелік яких визначено у статті 166 Податкового кодексу України.

Серед витрат, дозволених для включення до податкової знижки: частина суми процентів, сплачених за користування іпотечним житловим кредитом, кошти, сплачені на користь вітчизняних вищих та професійно-технічних навчальних закладів для компенсації вартості здобуття середньої професійної або вищої освіти, страхові платежі за договорами довгострокового страхування життя та пенсійні внески в рамках недержавного пенсійного забезпечення, витрати на оплату допоміжних репродуктивних технологій або оплату державних послуг, пов’язаних з усиновленням дитини, кошти, сплачені у зв’язку з переобладнанням транспортного засобу з використанням у вигляді палива моторного сумішевого, біоетанолу, біодизеля, стиснутого або скрапленого газу, інших видів біопалива.

Скористатись податковою знижкою можна лише до кінця року – на наступні роки таке право не переноситься. Останній день подання декларації для отримання податкової знижки – 31.12.2022 включно.

Приєднуйтесь до наших сторінок в інтернет-просторі: https://kherson.tax.gov.ua, https://www.facebook.com/tax.kherson.crimea.sevastopol, https://www.youtube.com/channel/UCl_DYRBwDo1bmt_7Guq9wxg?view_as=subscriber.

 

Пресслужба Головного управління

ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень