Хрестівська сільська військова адміністрація
Херсонська область, Каховський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ЯК ВИКОРИСТОВУВАТИ ЗАХИСНІ МАСКИ ДЛЯ ЗАХИСТУ ВІД COVID-19

Дата: 22.02.2022 09:37
Кількість переглядів: 5333

 

Як використовувати захисні маски для захисту від COVID-19

Наразі в Україні медичні маски повинні носити всі. Це правило стосується як і тих, хто перехворів, так і тих, хто вакцинувався. Виняток щодо обов’язково використання захисних масок у публічних місцях становлять діти до 12 років.

Особливо це стосується людей, які щодня мають велику кількість соціальних контактів, та осіб із груп ризику. До речі, їм слід використовувати маску не лише, щоб убезпечити від зараження оточення, а й для свого захисту. 

Виняток обов’язкового використання захисних масок є лише для дітей віком до 12 років. 

Чому всім необхідно носити маски? 

  • Маски захищають здорових людей від інфікованих. Йдеться і про тих, хто має виражені симптоми, та тих, хто переносить хворобу безсимптомно. Саме тому використання маски — це прояв турботи не лише про власне життя та здоров’я, а й про тих, кого ненароком можна інфікувати. 
  • Наразі в Україні триває чергова хвиля COVID-19, і ризик інфікуватися коронавірусом залишається високим, особливо коли йдеться про новий штам «Омікрон». Тож допоки не йдеться про колективний захист від коронавірусної хвороби, маски є важливим способом захисту. 
  • Ні перенесена хвороба, ні вакцинація не захищають від можливого інфікування COVID-19, хоча щеплення рятує від важких наслідків коронавірусу та смерті. 
  • Правильне використання маски у поєднанні із вакцинацією максимізує захист від COVID-19. Як і раніше, такі поради надають Центри з контролю та профілактики захворювань у США https://cutt.ly/4Pl0Tn3

Неправильне використання маски — не краще, чим відсутність маски взагалі. Тобто, якщо маска знаходиться на підборідді, прикриває лише ніс чи рот, або взагалі не змінюється регулярно – жодного захисту вона не надає. 

Саме тому: 

  • Надягайте маску чистими руками
  • Не використовуйте маску повторно
  • Не носіть чужі маски
  • Закривайте нею ніс та рот
  • Знімайте, не торкаючись передньої частини 
  • Викидайте у закриті контейнери
  • Нагадаємо, що дослідження свідчать, що правильне використання маски може зменшити можливість інфікування на 53%. Порівняння даних з різних країн світу, де по-різному сприймають носіння масок, вказують, що рівень смертності від COVID-19 у тих країнах, де маски є обов’язковими майже на 48% менше ніж там, де до використання масок ставляться легковажно. 

Використання масок – правило, якого мають неухильно дотримуватись всі, хто перебуває у громадських місцях, великих скупченнях людей, транспорті, хворіє або перебуває разом із хворими. 

Більше про те, чому потрібно носити медичні маски та як правильно це робити можна прочитати на сайті Всесвітньої організації охорони здоров’я та Центрів контролю та профілактики захворювань США.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень