Хрестівська сільська військова адміністрація
Херсонська область, Каховський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

НА КПВВ "КАЛАНЧАК" І "ЧАНГАР" ТРИВАЄ ЕКСПРЕС-ТЕСТУВАННЯ НА COVID-19

Дата: 10.02.2022 09:34
Кількість переглядів: 559

На КПВВ «Каланчак» і «Чонгар» триває експрес-тестування на COVID-19

У деяких ЗМІ  продовжується поширюватися непідтверджена інформація щодо ситуації в Україні в різних сферах, зокрема,  боротьби із коронавірусом. Так, днями на сторінках одного із інтернет-видань з’явився матеріал у якому зазначається, що ніби-то на КПВВ припинили робити  експрес-тести при в'їзді на материкову частину України. 

Інформація не відповідає дійсності. На КПВВ  «Чонгар» і «Каланчак» експрес-тестування проводиться у робочі дні з 8.00 до 15.00. У вихідні дні безкоштовне тестування проводиться у Каланчацькій та Генічеській лікарнях.

За весь час  проведено–81239 досліджень  експрес-тестами. За останню добу протестовано 49 осіб. Для проведення досліджень  експрес - тестів  на Херсонщині достатньо – понад 160 тисяч. Окрім того, з 1 грудня на обох КПВВ також проводиться вакцинація жителів тимчасово окупованого Криму. Після вакцинації громадянам видають довідку про перше щеплення. Також дані про вакцинацію вносяться в електронну медичну систему.

Також те, що на КПВВ проводять тестування підтвердила Представниця Уповноваженого з дотримання прав жителів АР Крим та м. Севастополя Ірина Верігіна. У своєму дописі пані Ірина пише, що вона  здійснила моніторинговий візит до КПВВ «Чонгар», з метою перевірки додержання прав і свобод громадян, які перетинають адміністративну межу з тимчасово окупованим Кримом. 

Окрім того, на території сервісної зони КПВВ розташований пункт проведення експрес-тестування, де наразі для осіб, які виявили намір пройти тестування на визначення антигену коронавірусу SARS-CoV-2, почали видавати довідки про його результат, зазначені факти є позитивними для громадян. На день перевірки було видано 6 довідок. При цьому про необхідність видачі даних довідок безпосередньо у пункті тестування неодноразово наголошував Офіс Омбудсмана. 

Також за словами Ірини Верігіної, зараз на КПВВ "Чонгар" у пункті тестування на COVID-19 та вакцинації працюють медичні працівники, які мають повноваження оформлювати офіційні документи. Зараз через скасування обов’язковості встановлення додатку "Дій вдома" видається менше довідок, їх отримують 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень