Хрестівська сільська військова адміністрація
Херсонська область, Каховський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ПРОТИДІЯ БУЛІНГУ В ЗАКЛАДІ ОСВІТИ: СИСТЕМНИЙ ПІДХІД

Дата: 08.02.2022 09:32
Кількість переглядів: 591

Протидія та попередження булінгу (цькуванню) в закладах освіти | Prometheus

 

Булінг (цькування) – дії учасників освітнього процесу, які полягають у психологічному, фізичному, економічному чи сексуальному насильстві. Такі дії вчиняються стосовно дитини чи дитиною стосовно інших учасників освітнього процесу, внаслідок чого може бути заподіяна шкода психічному чи фізичному здоров’ю потерпілого. Булінг може здійснюватись також із застосуванням засобів електронних комунікацій.

У Долинському ліцеї Хрестівської сільської ради проводяться роботи щодо встановлення в закладі освіти «Скриньки довіри». Обладнання радіорубки потребує додаткових фінансових витрат. Питання розглядається. Учні та батьки ознайомлені з інформацією протидії булінгу (https://cutt.ly/jOXs13o ).

Надеждівський ліцей Хрестівської сільської ради організовує  встановлення «Скриньки довіри», система радіосповіщення планується. Інформація протидії булінгу постійно оновлюється на вебсайті закладу освіти (https://cutt.ly/LOXsUNg ).

У Новонаталівській гімназії встановлено «Скриньку довіри», а також в кожній класній кімнаті, вестибюлі та коридорі закладу, на власному вебсайті постійно оновлюються  розміщені інформаційні матеріали для учнів і їх  батьків  щодо попередження булінгу (https://cutt.ly/eOXpDCj ).

Хрестівський ліцей повідомляє, що у закладі освіти встановлено стаціонарну переносну скриньку Довіри психологічної служби. На інформаційних стендах рекреації І поверху розміщена інформація з телефонами довіри та служб з протидії булінгу (https://cutt.ly/DOJXK69). Також на сайтах психолога та соціального педагога розміщені контакти електронних скриньок довіри.

З метою попередження та профілактики булінгу у Шевченківському ліцеї соціальним педагогом створено консультативний пункт «Скринька довіри» на @TviyTelegramDoviry. Також висвітлення інформації про проведені заходи в групі «Шевченківський ліцей» у соціальній мережі Facebook та на власному вебсайті (https://cutt.ly/NOXpgEC ). Система радіо сповіщення у закладі освіти працює.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень