Хрестівська сільська військова адміністрація
Херсонська область, Каховський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ПОДАТКОВА ІНФОРМУЄ: ПЛАТА ЗА ЗЕМЛЮ ЗБАГАТИЛА БЮДЖЕТ ХРЕСТІВСЬКОЇ ГРОМАДИ НА 3.6 МІЛЬЙОНА ГРИВЕНЬ

Дата: 28.01.2022 09:16
Кількість переглядів: 218

 

Плата за землю традиційно входить до трійки основних податкових надходжень до місцевих бюджетів Херсонщини. Так, у відділі координації та моніторингу доходів бюджету Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі повідомляють, що за підсумками 2021 року до місцевої скарбниці Хрестівської територіальної громади сплачено 3,6 млн гривень плати за землю – на 440,5 тис. гривень більше, ніж у 2020 році. У структурі податкових надходжень частка плати за землю перевищила 12,5 %.

Податківці нагадують, що плата за землю включає в себе два види обов’язкових платежів – земельний податок та орендну плату. Перший сплачують власники землі та землекористувачі, другий – орендарі земельних ділянок – як фізичні, так і юридичні особи.

Власники землі та землекористувачі сплачують плату за землю з дня виникнення права власності або права користування земельною ділянкою.
У разі припинення права власності або права користування земельною ділянкою податок сплачується за фактичний період перебування землі у власності або користуванні у поточному році.

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX».

Пресслужба Головного управління

ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м.Севастополі


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень