Хрестівська сільська військова адміністрація
Херсонська область, Каховський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

КОНКУРС СЕРЕД ЗАКЛАДІВ ЗАГАЛЬНОЇ СЕРЕДНЬОЇ ОСВІТИ ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ НА СТВОРЕННЯ ШКІЛ МИРУ

Дата: 19.01.2022 13:32
Кількість переглядів: 252

УВАГА! Конкурс серед закладів загальної середньої освіти Херсонської області на створення Шкіл Миру

Благодійна організація «Фонд громади міста Херсон «Захист» у партнерстві з Дитячим Фондом Німеччини (ChildFund Deutschland) продовжує реалізацію проєкту «Надання можливостей молоді для забезпечення примирення суспільства: сприяння взаєморозумінню та ненасильницькому спілкуванню».

Мета проєкту – сприяти школам у розвитку миробудування шляхом поширення культури мирного вирішення конфліктів у дітей і молоді.

У рамках цієї ініціативи в 2020 році на базі Херсонської гімназії №6 Херсонської міської ради вперше у Херсонській області була створена Школа Миру як центр інформаційної, просвітницької, методичної та навчальної роботи щодо ненасильницького врегулювання конфліктів у шкільному середовищі. У 2021 році ще два навчальних заклади Херсонщини стали Школами Миру: Каховська спеціалізована загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №2 з поглибленим вивченням іноземних мов Каховської міської ради та Опорний заклад «Чаплинський ліцей» Чаплинської селищної ради.

Для учнів і вчителів зазначених закладів освіти, а також для педагогів інших шкіл відповідних територіальних громад були проведені тренінги з тематики соціального згуртування, медіації і трансформації конфліктів. Представники Шкіл миру Херсонської області також залучалися до міжрегіональних тематичних заходів: учнівських таборів миру, зустрічі випускників Шкіл миру тощо.

Отримані знання і навички освітяни та учні стали використовувати у шкільному процесі. Крім того, окремі Школи Миру Херсонської області започаткували власні ініціативи: клуб юних медіаторів, інтерактивний учнівський театр медіації, сад Миру, спеціальний додатковий навчальний курс з вирішення конфліктів мирним шляхом. Крім того, вчителі Шкіл Миру підготували збірки своїх напрацювань з питань миробудування.

11 січня 2022 року Фонд громади міста Херсон «Захист» оголосив новий конкурс серед закладів загальної середньої освіти на створення ще двох Шкіл Миру в Херсонській області (крім Херсонської, Каховської та Чаплинської територіальних громад, де вже функціонують Школи Миру).

Прийом заявок для участі у конкурсі триватиме до 11 лютого 2022 року включно. Відібрані за його результатами дві Школи Миру візьмуть участь у комплексі навчальних і просвітницьких заходів з тематики шкільного миробудування. Крім того, в рамках проєкту школам нададуть підтримку у відкритті Класів Миру та забезпеченні цих просторів необхідною технікою, меблями, ремонтними матеріалами, методичною літературою. У зазначених приміщеннях також будуть створені мурали.

Детальніше ознайомитися з проєктом, його метою, завданнями і ходом реалізації можна за посиланням https://www.facebook.com/schoolofpeace.ks та на офіційному сайті Фонду https://zahyst.ks.ua/


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень