Хрестівська сільська військова адміністрація
Херсонська область, Каховський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

КОНКУРС-ВИСТАВКА "ДОТИК ЯНГОЛА"

Дата: 17.12.2021 11:39
Кількість переглядів: 707

 Фото без опису

З метою популяризації декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва, виявлення здібних дітей та підлітків, сприяння їх подальшому творчому розвитку Херсонський державний будинок художньої творчості спільно з Координаційною Радою Федерації дитячих організацій "Веселкова країна дитинства" проводять щорічний обласний конкурс-виставку різдвяних композицій "Дотик янгола" серед здобувачів освіти закладів загальної середньої, позашкільної та професійної (професійно-технічної) освіти Херсонської області (дистанційно, який відбудеться з 10 січня по 30 січня 2022 року.

Фото роботи та заявка на участь надсилати на електронну адресу Херсонського державного будинку художньої творчості, e-mail: decoratuvnoprukladnemustectvo@gmail.com  до 20 січня 2022 року, згідно Положення.

 

Положення про щорічний обласний конкурс-виставку різдвяних композицій «Дотик янгола» серед здобувачів освіти закладів загальної середньої, позашкільної та професійної (професійно-технічної)  освіти Херсонської області (дистанційно) у 2022 році.

 

І. Загальні положення

1.1. Завданнями щорічного обласного конкурсу-виставки різдвяних композицій «Дотик янгола» серед здобувачів освіти закладів загальної середньої, позашкільної  та професійної (професійно-технічної) освіти Херсонської області (далі – конкурс-виставка) є:

  • виявлення здібних дітей та підлітків, які займаються різними видами  декоративно-ужиткового мистецтва та сприяти їх подальшому творчому розвитку;
  • розвиток творчої ініціативи та пізнавальної діяльності молоді;
  • формування практичних умінь та навичок учнів по виготовленню  різдвяних композицій, які символізують та відображають новорічно-різдвяну тематику;
  • популяризація та сприяння розвитку декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва в Україні.

1.2. Організаторами конкурсу-виставки є Херсонський державний будинок художньої творчості, Федерація громадських дитячих організацій Херсонської області «Веселкова країна дитинства».

ІІ. Оргкомітет та журі конкурсу    

2.1. Безпосереднє керівництво організацією проведення конкурсу-виставки  покладається на організаційний комітет (далі – оргкомітет).

2.2. Оргкомітет координує роботу конкурсу-виставки, надає пропозиції щодо складу журі, організовує та проводить підсумкові заходи, заохочує учасників.

2.3. Журі конкурсу-виставки формується з числа провідних фахівців декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва.

2.4. Журі конкурсу-виставки розробляє та подає оргкомітету для погодження методику голосування, приймає рішення щодо визначення та заохочення кращих учасників оргкомітетом.

III. Умови та порядок проведення конкурсу-виставки    

3.1. Конкурс проводиться з використанням сучасних інформаційно-комп’ютерних технологій. До участі у конкурсі-виставці запрошуються здобувачі освіти закладів загальної середньої, позашкільної та професійної (професійно-технічної) освіти Херсонської області, які беруть участь у конкурсі індивідуально (окремі виконавці) чи колективно (художні колективи)  у жанрі декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва.

3.2. Конкурс-виставка проводиться щорічно у січні в  закладах загальної середньої, позашкільної та професійної освіти Херсонської області.

3.3. Конкурс-виставка  проводиться у трьох вікових категоріях:

  • молодша – 6-9 років;
  • середня – 10-13 років;
  • старша – 14-18 років.

3.4. Конкурс-виставка проводиться  у формі персональної та (або) колективної презентації творчих робіт учасників конкурсу-виставки у вигляді електронних фотографій дистанційно.

3.5. Учасники надсилають фото творчих робіт у декількох ракурсах з  10.01.2022 року до 30.01.2022 року на електронну пошту Херсонського державного будинку художньої творчості:

decoratuvnoprukladnemustectvo@gmail.com з поміткою «Дотик янгола».

До роботи додається електронна заявка , форма якої наведена у додатку 1 у формі документу Microsoft Excel і фото роботи: 

- Фотографія подається тільки у форматі jpg;

- Розмір фотографії не більше як 800x600 пікселів (від 200 до 300 Кб).

- Фотографії підвищеного розміру можуть надаватися виключно за запитом Організаторів; 

 - Цифровий вплив на фотографію (обробка в фоторедакторі) не повинен спотворювати зміст. Цифрове коригування є неприпустимим.

    

УВАГА! ПРОЧИТАЙТЕ ЦЕ ОБОВ'ЯЗКОВО!!!

ЗАЯВКА на кожного учасника заповнюється та додається і тільки у форматі Microsoft Excel.  Будь ласка, заповнюйте виключно електронну форму. У таблицю закладено автоматичне форматування, тому не слід використовувати додаткові розділові знаки чи робити виключення, переноси (форматування рядка) вручну - програма це зробить автоматично. Пишіть всі дані в один рядок, машина автоматично відформатує блок, навіть якщо ви не бачите написаного (ПЕРЕВІРИТИ чи є текст можна у рядку, що з’являється перед Вами у найвищий частині вікна під головним меню). Дані вносяться до зведеної форми, що значно полегшує роботу організаторів та до певної міри убезпечує від помилок. Дані прізвища та ім'я/назва колективу Учасника вносяться для друку Диплому автоматично (претензії щодо написання прізвища/назви з помилками не приймаються). Організатори не перенабирають імена та прізвища виконавців (назви колективів) у ручному режимі – відповідальність за правильність написання імен власних (граматичні помилки) повністю покладається на тих, хто заповнював Заявку.

 

3.6. Конкурсні роботи оцінюються журі за такими номінаціями:

3.6.1. Номінація «Різдвяна сюжетна композиція»:

Вимоги до творчих робіт: композиції представляють собою роботи, виготовлені у різних техніках, художньо завершені, естетично оформлені і зручні до експонування.

3.6.2. Номінація «Різдвяний вінок»:

Вимоги до творчих робіт: роботи, виготовлені у різних техніках виконання, художньо завершені, естетично оформлені і зручні до експонування.

3.6.3. Номінація «Різдвяна картина чи колаж (образотворче мистецтво)»:

Вимоги до творчих робіт: малюнки та колажі формату А4, А3, виготовлені у різних техніках, художньо завершені, естетично оформлені.

3.6.4. Номінація «Вітальна листівка»:

Вимоги до творчих робіт: малюнки А4, А5 виготовлені у різних техніках, художньо завершені, естетично оформлені.

3.7. Роботи, які не відповідають вимогам та не мають необхідної документації, журі не розглядатиме.

3.8. Роботи, придбані в торгівельних мережах, на конкурс не приймаються.

IV. Визначення та заохочення переможців

4.1. Оцінювання презентації творчих робіт учасників конкурсу-виставки  здійснюється журі конкурсу за критеріями оцінювання:

  • рівень володіння технікою виконання, матеріалом;
  • використання різдвяних символів;
  • поєднання традиційних та сучасних різдвяних символів;
  • гармонійність композиції та оригінальність ідеї.

4.2. Кожний критерій оцінюється від одного до десяти балів. Система підрахунку балів здійснюється за формулою: загальна кількість балів за презентацію творчої роботи поділена на кількість членів журі становить середній бал.

4.3. За результатами  конкурсу журі визначаються переможці та призери конкурсу у кожній номінації за отриманим середнім балом. Переможцями конкурсу є учасники, що отримали найбільший середній бал.

4.4. Переможці конкурсу нагороджуються дипломами I ступеня, призери конкурсу нагороджуються дипломами II,III ступенів у відповідних вікових категоріях та відповідних номінаціях.

 

Контактні телефони: (0552) 26-46-20, 26-42-65,

(0661599660) Чернуцька Поліна Олександрівна,

Чуланова Любов Костянтинівна (0987763689),

(0502072596) Семенова Любов Вячеславівна.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень