Хрестівська сільська військова адміністрація
Херсонська область, Каховський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ЗАЯВА ПРО ВИЗНАЧЕННЯ ОБСЯГУ СТРАТЕГІЧНОЇ ЕКОЛОГІЧНОЇ ОЦІНКИ

Дата: 16.12.2021 14:36
Кількість переглядів: 455

«Детальний план території , земельної ділянки площею 22,00 га , кадастровий номер 6525481100:02:001:0341, що перебуває в оренді підприємства для іншого сільськогосподарського використання, в тому числі розміщення споруд для обслуговування території ферми (для складування, скиртування і зберігання соломи, тимчасового складування і зберігання гною) за межами села Долинське на території Хрестівської сільської ради Херсонської області.»

1) Замовник СЕО

Замовником проекту є: Виконавчий комітет Хрестівської сільської ради об’єднаної територіальної громади.

Співзамовник: ТОВ «Торговий дом «Долинское».

Підстава розроблення: Рішення №455 від 13.07.2021р Хрестівської сільської ради Чаплинського району Херсонської області Х сесії VIII скликання.

Вид та основні цілі ДПТ

Детальний план території планується розробити з  метою упорядкування орендованої території для будівництва споруд та будівель (для зберігання соломи , тимчасового складування гною)  для обслуговування ферми, яка знаходиться во власності ТОВ « Торговий дом « Долинское», з подальшим використанням, як добрива для власних потреб. 

Обсягу СЕО

Обсяг стратегічної екологічної оцінки визначається переліком основних екологічних проблем наявних в розробці «Детальний план території , земельної ділянки площею 22,00 га , кадастровий номер 6525481100:02:001:0341, що перебуває в оренді підприємства для іншого сільськогосподарського використання, в тому числі розміщення споруд для обслуговування території ферми (для складування, скиртування і зберігання соломи, тимчасового складування і зберігання гною) за межами села Долинське на території Хрестівської сільської ради Херсонської області.»

Прогнозовані правові наслідки розроблення містобудівної документації.

  • Площа земельної ділянки сформована має кадастровий номер, зміни меж земельної ділянки не передбачається;
  • Ділянка розташована на нормативній відстані від населеного пункту більш 500 м.
  • Планується забудова на ділянці спорудами для  складування соломи та тимчасового складування гною (від діючої ферми) з подальшим використанням, як добрива для власних потреб.
  • Споруди для тимчасового складування гною протифільтраційними заходами та очистки стоків при складуванні;
  • Виконується помісячний моніторінг повітря, проб води, проб грунта для забезпечення екологічного стану навколишнього середовища;
  • В складі проекту ДПТ розробляється попередній розрахунок оцінки на довкілля.
  • Впорядкування плати земельного податку земельної ділянки;
  • Визначення містобудівних умов та обмежень забудови земельної ділянки під будівництво споруд під складування соломи та тимчасового зберігання гною.

Прогнозовані наслідки для довкілля, у тому числі для здоров’я населення.

Санітарно-захисна зона від об`єкту проектування становить більш  500 м.

Додаткового впливу на населення не прогнозується, так як на даний час дані споруди знаходяться на території товарної ферми, проектом передбачається перенесення їх на нову ділянку, яка буде знаходиться ще на більший відстані від населеного пункту та облаштовано за всіма санітарними та екологічними нормами захисними спорудами.

Визначення основних екологічних проблем

Основними екологічними проблемами є: 

  1. Забезпечення протифільтраційними заходами та очистки стоків при складуванні;
  2. Поводження переробленим гноєм для використання , як добрива на полях;
  3. Порядкування території: мощення асфальтобетоном, збирання зливової води з майданчика через бензомаслоуловлювачь з подальшою очисткою через каналізаційну станцію закритого циклу (біологічної очистки) з повторним використанням води для господарських потреб (полив майданчику та зелених насаджень).

Зауваження і пропозиції до Заяви про визначення обсягу стратегічної екологічної оцінки «Детальний план території , земельної ділянки площею 22,00 га , кадастровий номер 6525481100:02:001:0341, що перебуває в оренді підприємства для іншого сільськогосподарського використання, в тому числі розміщення споруд для обслуговування території ферми (для складування, скиртування і зберігання соломи, тимчасового складування і зберігання гною) за межами села Долинське на території Хрестівської сільської ради Херсонської області.»

подаються  письмово або листом  до: Хрестівської сільської ради за адресом с. Хрестівка вул. Центральна, 34 , відповідальний сільський Голова С.В. Хільченко, ГАП Молчанова І.А. 0505527723

Строк подання зауважень і пропозицій становить 15 днів, з дня публікації повідомлення в газеті та на офіційному веб-сайті Херсонській обласній державній адміністрації департаменту екології та природних ресурсів .

Пропозиції і зауваження, подані після встановленого строку, не розглядаються. (відповідно до пп/5, 6 ст. 10 Закону України «Про стратегічну екологічну оцінку»).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень