Хрестівська сільська військова адміністрація
Херсонська область, Каховський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

СПРОЩЕНЦІ ХЕРСОНЩИНИ ПЕРЕРАХУВАЛИ ДО МІСЦЕВОГО БЮДЖЕТУ ПОНАД 826 МІЛЬЙОНІВ ГРИВЕНЬ ЄДИНОГО ПОДАТКУ

Дата: 15.12.2021 08:19
Кількість переглядів: 273

 

Упродовж січня – листопада 2021 року платники Херсонщини, які обрали спрощену систему оподаткування, обліку та звітності, перерахували до місцевих бюджетів на потреби територіальних громад близько 826,2  млн  гривень єдиного податку. Про це повідомив в. о. начальника Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі Ігор Клим.

Він зазначив, що прогнозовану на 11 місяців суму було виконано та перевищено майже на 60,7  млн гривень. У розрізі платників єдиного податку, як і зазвичай, лідирують фізичні особи. За звітний період вони перерахували близько 63% від загалу, або понад 522,8 млн гривень. Решту, що становить 37%, або більш ніж 303,4 млн гривень, сплатили юридичні особи-спрощенці.

У порівнянні з минулорічними показниками загальна сума перерахованого до місцевих бюджетів єдиного податку зросла майже на 14%. Відтак за одинадцять місяців 2021 року за рахунок приросту цього податку місцеві громади отримали додаткові 98,6 млн гривень.

Нагадаємо, що єдиний податок є другим за розміром платежем, що формує доходи місцевих громад, і поступається за розміром лише податку на доходи фізичних осіб.

Спілкуйтесь з податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX».

 

Пресслужба Головного управління

ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень