Хрестівська сільська військова адміністрація
Херсонська область, Каховський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ВСЕУКРАЇНСЬКА АКЦІЯ "16 ДНІВ ПРОТИ НАСИЛЬСТВА"

Дата: 09.12.2021 11:13
Кількість переглядів: 683

Щорічно з 25 листопада по 10 грудня в Україні проводиться акція «16 днів проти насильства». Мета акції – привернення уваги суспільства до актуальних проблем подолання насильства в сім’ї, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок.

Проведення акції започатковано Центром жіночого Глобального лідерства в 1991 році, при цьому дати початку та кінця акції символізують собою своєрідний ланцюжок, що поєднує заходи проти насильства стосовно жінок, дітей та дії щодо захисту прав людини. Адже будь-які прояви насильства над людиною – це порушення її законних прав.

Шістнадцятиденний період акції охоплює наступні важливі дати:

  • 25 листопада – Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок;
  • 1 грудня – Всесвітній день боротьби зі СНІДом;
  • 2 грудня – Міжнародний день боротьби з рабством;
  • 3 грудня – Міжнародний день людей з обмеженими фізичними можливостями;
  • 5 грудня – Міжнародний день волонтера;
  • 6 грудня – Вшанування пам’яті студенток, розстріляних у Монреалі;
  • 9 грудня – Міжнародний день боротьби з корупцією;
  • 10 грудня – Міжнародний день прав людини. 

Чимало людей постійно зазнають насильства або приниження. Проте, не бажаючи висвітлювати особисті подробиці та зневірившись у вирішенні цієї проблеми, вони продовжують мовчати через страх помсти, емоційну залежність або ж побоювання щодо скептичного ставлення до їх слів.

Коли насильство чиниться поруч із нами, ми повинні зупинити його. Саме тому щорічно, міжнародна спільнота підтримує акцію «16 днів проти насильства», і до неї приєднуються тисячі небайдужих громадян, а також державні та громадські організації з метою поширити обізнаність про всі форми насильства та правові методи боротьби з ним.

В рамках Всеукраїнської акції фахівцями служби у справах дітей виконавчого комітету Хрестівської сільської ради проведено профілактичні рейди в селах Шевченка, Долинське та Надеждівка, під час яких проведено інформаційно-роз’яснювальні бесіди щодо запобігання насильства серед сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах, прийомних сімей та сімей опікунів, піклувальників. Також у загальноосвітніх закладах громади розповсюджено інформаційні листівки стосовно протидії домашньому насильству та булінгу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень