Хрестівська сільська військова адміністрація
Херсонська область, Каховський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ФІЗКУЛЬТУРНО-ОЗДОРОВЧА РОБОТА У НОВОНАТАЛІВСЬКОМУ ЯСЛАХ-САДКУ "СОНЕЧКО"

Дата: 05.11.2021 08:00
Кількість переглядів: 329

Одним із головних принципів сучасної системи дошкільної освіти виокремлено принцип оздоровчої спрямованості освітнього процесу, що є похідним від принципу гуманізації. Оздоровча спрямованість зумовлена потребами сьогодення, оскільки здоров’я дитини слугує базисом її виховання, навчання і розвитку. Зважаючи на це, одним з основних завдань, визначених Законом України про «Дошкільну освіту», є  збереження та зміцнення фізичного, психічного і духовного здоров’я дитини.

Фізичне здоров’я дитини – це такий стан її організму, коли показники основних фізіологічних систем перебувають у межах норми і змінюються  в процесі її взаємодії з навколишнім середовищем, це гармонійна взаємодія всіх органів і систем, їхня врівноваженість з навколишнім світом.

Показниками фізичного здоров’я дитини є нормальне функціонування всіх органів та систем організму, їх ріст і розвиток, що виявляється і підтверджується віковими антропо- та біометричними показниками (довжина, маса тіла, об’єм грудної клітки, робота серця, дихання, опорно-руховий апарат, постава, стан шкіри, гострота зору, нюху, слуху, смаку,тощо); відсутністю хвороб або їх мінімальною тривалістю (2-3 дні за рік).

Новонаталівський ясла-садок «Сонечко» працює за фізкультурно-оздоровчим напрямком, тому одним з пріоритетних завдань розвитку ЗДО є інноваційні підходи до оздоровлення дітей, що передбачає використання нетрадиційного фізкультурного обладнання та створення умов для його ефективного використання.

Вихователі ясел-садка «Сонечко» усі форми фізкультурно-оздоровчої роботи з дітьми проводять з використанням  нетрадиційного фізкультурного обладнання, виготовленого власними руками:

- для профілактики плоскостопості, корекції постави, розвитку м’язів ніг такі тренажери («Осьминог», «Доріжки здоров’я», «Гусеничка», «Змійка», «Черепаха», «Сороконіжка», ребристі дошки);

- для вдосконалення навичок лазіння ( «Шведські драбинки», «Гірка драбинка»);

- для розвитку дрібної моторики окоміру ( «Жираф-кільцекид», «Павучок»);

- для вдосконалення навичок повзання («Дуги гусенички»);

- для розвитку окоміру та вдосконалення рухів з кочення м’яча( кеглі виготовлені власними руками);

- для проведення ранкової гімнастики виготовлено прапорці і стрічки.

Формуванню інтересу до фізичних вправ, підвищенню рухової активності сприяє використання нетрадиційного фізкультурного обладнання, раціональне використання якого дозволяє вирішувати завдання, спрямовані на збереження здоров’я дітей та їх повноцінний психофізичний розвиток, тому у закладі створено усі необхідні умови для фізичного розвитку дітей.

Фото без опису

Фото без опису 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень