Хрестівська сільська військова адміністрація
Херсонська область, Каховський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ЗА 100 ДНІВ РИНКУ ЗЕМЛІ НА ХЕРСОНЩИНІ ПРОДАНО 1064 ЗЕМЕЛЬНИХ ДІЛЯНКИ РОЗМІРОМ МАЙЖЕ 5 ТИСЯЧ ГЕКТАРІВ ТИС.Г

Дата: 20.10.2021 17:42
Кількість переглядів: 608

За 100 днів ринку землі на Херсонщині продано 1064 земельних ділянки на майже 5 тис. га

Такі дані озвучив перший заступник голови облдержадміністрації Андрій Шибаєв під час пресконференції щодо результатів ринку землі на Херсонщині за 100 днів. Учасники заходу, серед яких також в.о. директора Департаменту розвитку сільського господарства та зрошення ОДА Маргарита Степанова, представники Нотаріальної палати України в Херсонській області, обласного відділення Всеукраїнської асоціації громад, ГУ Держгеокадастру у Херсонській області, а також фермери, підбили перші підсумки ринку землі на Херсонщині.

Фото без опису   Фото без опису

«Відновлення права власності на землю було принциповою позицією Президента України Володимира Зеленського, яку він озвучив ще під час передвиборчої діяльності і яку виконав. Наразі у Херсонській області укладено 1064 угоди відповідно площею 4893 га», - зазначив Андрій Шибаєв.

Ринок землі розпочав діяти в Україні з 1 липня 2021 року. Він дав старт новому етапу земельних відносин. Громадяни отримали реальне право розпоряджатися своєю землею та вільно реалізовувати конституційне право. До 2024 року купувати сільськогосподарську землю можуть тільки фізичні особи-громадяни України з обмеженням в 100 гектарів.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень