Хрестівська сільська військова адміністрація
Херсонська область, Каховський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ВІДКРИТТЯ ПОЛІЦЕЙСЬКОЇ СТАНЦІЇ В ХРЕСТІВСЬКІЙ ГРОМАДІ

Дата: 20.10.2021 14:19
Кількість переглядів: 1886

19 жовтня 2021 року, у селі Долинське Хрестівської територіальної громади  відкрили першу поліцейську станцію, яка на сучасному рівні забезпечуватиме правопорядок у чотрьох довколишніх селах.

У важливій для територіальної громади події взяли участь голова Херсонської обласної ради Олександр Самойленко, т.в.о начальника Поліції Херсонської області Денис Захарченко, голова Хрестівської сільської ради Сергій Хільченко, депутат Херсонської обласної ради Володимир Хвостов і власне поліцейський офіцер громади Ігор Кузнєцов.

Відкриття поліцейської станції – перший і надзвичайно важливий крок у впровадженні проєкту Поліцейський офіцер громади на території Хрестівської територіальної громади. Це запорука відкритості та доступності поліцейських послуг для кожного місцевого мешканця, адже поліцейський, який обслуговує дану територію, добре знає її мешканців, розуміє їх потреби і вчасно приходить туди, де потребують його допомоги професійними діями, рішеннями, доброю порадою чи підтримкою. Тож, створення такої станції полегшить людям доступ до поліцейських послуг, а також сприятиме покращенню безпекової ситуації на території Хрестівської громади.

«Хрестівська ТГ приєдналася до поліцейської реформи – тут відкрився потужний поліцейський пункт на чолі зі справжнім офіцером, який підзвітний не лише МВС, а й громаді. Дуже добре, що поліцейський житиме і працюватиме на території Хрестівської ТГ. Це дозволить йому швидше реагувати на повідомлення місцевих мешканців, і в результаті – швидше вирішувати проблемні ситуації чи розкривати злочини», – відзначив Олександр Самойленко.

Нагадаємо, «Поліцейський офіцер громади» - це частина реформи Національної поліції. Його основна мета – забезпечити кожну територіальну громаду окремим офіцером, який не тільки працюватиме на території цієї громади, а й житиме там.

«Поліцейський офіцер, який тут працюватиме, оперативно реагуватиме на звернення людей, стане гарантом дотримання законності на їх території. Це абсолютно новий формат. І я пишаюсь, що моє підприємство ще у квітні долучилось до цього проєкту. Ми знайшли приміщення для розміщення поліцейської станції, зробили там ремонт, облаштували необхідними меблями та оргтехнікою. Одним словом, допомогли організувати комфортні умови для виконання професійних обов’язків працівником поліції. Жителям громади бажаю миру та взаєморозуміння! Знаходьте компроміси, щоб до конфліктів не доходило. Не порушуйте законів – тоді менше роботи буде у поліцейського офіцера», - наголосив Володимир Хвостов.

Окрім того Володимир Хвостов анонсував ще один крок, який має підсилити і полегшити роботу поліцейського офіцера громади – створення громадського формування з охорони порядку і державного кордону «Долинська варта».

Під час заходу заступник заступник начальника Головного управління Національної поліції в Херсонській області Денис Захарченко вручив офіцеру Ігорю Кузнєцову сертифікат про завершення навчання, а також подякував за участь та сприяння у проєкті «Поліцейський офіцер громади» представникам органів місцевої влади.

Сподіваємося, що реалізація цього нового постійно діючого проекту дозволить забезпечити зв’язок громади і поліцейського, який направлений на забезпечення якісних умов життя, безпеки, якісного реагування на будь-які ситуації, даючи можливість людям відчувати впевненість і безпеку в своїй оселі, населеному пункті , громаді… . 

Фото без опису

Фото без опису


 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень