Хрестівська сільська військова адміністрація
Херсонська область, Каховський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

УРЯД ЗАТВЕРДИВ НОВІ ПРАВИЛА МІЖОБЛАСНИХ ПАСАЖИРСЬКИХ ПЕРЕВЕЗЕНЬ НА ЧАС КАРАНТИНУ

Дата: 13.10.2021 10:27
Кількість переглядів: 567

Уряд затвердив нові правила міжобласних пасажирських перевезень на час карантину

Про це повідомив заступник голови облдержадміністрації Микола Якименко під час онлайн-брифінгу щодо ситуації з коронавірусом в області.

«Кабінет Міністрів вніс зміни до постанови №1236. Відповідно, з 21 жовтня міжрегіональні перевезення пасажирів у регіонах з «жовтим», «помаранчевим» чи «червоним» рівнем епіднебезпеки будуть дозволені за умови наявності у всіх водіїв, екіпажу авіатранспорту та пасажирів документів про вакцинацію», - зазначив Микола Якименко.

Йдеться про один з цих документів:

  • документа, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації або документа, що підтверджує отримання однієї дози дводозної вакцини для регіонів «жовтого» рівня епідемічної небезпеки;
  • міжнародного, внутрішнього сертифіката або іноземного сертифіката, що підтверджує вакцинацію від COVID-19 однією дозою однодозної вакцини чи двома дозами дводозної вакцини, дозволених ВООЗ для використання в надзвичайних ситуаціях, негативний результат тестування методом полімеразної ланцюгової реакції або одужання особи від зазначеної хвороби, чинність якого підтверджена за допомогою Єдиного державного вебпорталу електронних послуг, зокрема з використанням мобільного додатка Порталу Дія (Дія);
  • негативного результату тестування на COVID-19 методом ПЛР або експрес-тесту на визначення антигену коронавірусу SARS-CoV-2, який чинний 72 години.

За словами Миколи Якименка, відповідальність за наявність у всіх водіїв, членів екіпажу літака та пасажирів зазначених документів несе перевізник.

Нові правила стосуються як регулярних, так і нерегулярних перевезень пасажирів. Йдеться про автомобільний транспорт на автобусних маршрутах, авіаційний та залізничний транспорт міжобласного сполучення.

Відповідні правила не будуть застосовуватись до міських та внутрішньообласних перевезень.
Нові правила міжрегіональних перевезень не будуть поширюватись на неповнолітніх.

Джерело: https://khoda.gov.ua/v-ukra%D1%97n%D1%96-posileno-pravila-m%D1%96zhoblasnih-pasazhirskih-perevezen


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень