Хрестівська сільська військова адміністрація
Херсонська область, Каховський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

МВС ПОСИЛЮВАТИМЕ ПОЛІЦЕЙСЬКУ ПРИСУТНІСТЬ В ШКОЛАХ

Дата: 23.09.2021 08:37
Кількість переглядів: 174

МВС посилюватиме поліцейську присутність у школах

Міністерство внутрішніх справ запроваджує проєкт «Безпечна школа», у межах якого буде посилюватись і збільшуватись поліцейська присутність у школах.

Про це повідомила заступниця міністра внутрішніх справ України Катерина Павліченко у ефірі програми «Сніданок з 1+1».

За її словами, зараз Міністерство внутрішніх справ спільно з Міністерством освіти опрацьовує проєкт «Вихователь безпеки».

«Це будуть не поліцейські, а вихователі, які пройдуть відповідний відбір і навчання на базі навчальних закладів системи МВС. Вони будуть розуміти специфіку роботи з дітьми, орієнтуватися в тих проблемах, які сьогодні є, у тому числі в законодавчій площині, а також орієнтуватися на міжнародні практики», – розповіла Катерина Павліченко.

Також заступниця міністра внутрішніх справ поінформувала, що вихователі безпеки будуть постійно перебувати в школах та стануть сполучною ланкою між поліцейськими офіцерами і батьками, дітьми, адміністрацією шкіл.

«У разі, якщо буде інформація, на яку потрібно реагувати, вони передаватимуть її до поліції і в тісному контакті працюватимуть з правоохоронцями задля створення безпечного середовища в школі», – зазначила Катерина Павліченко.

Очікується, що проєкт «Безпечна школа» допоможе створювати безпечне середовище для дітей та захищати їх права та законні інтереси.

Джерело: http://osvita.ua/school/84407/


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень