Хрестівська сільська військова адміністрація
Херсонська область, Каховський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ДО ВІДОМА ГРОМАДЯН - НА ТЕРИТОРІЇ ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ БУДЕ ПРОВЕДЕНО ПЕРОРАЛЬНУ ІМУНІЗАЦІЮ ДИКИХ М'ЯСОЇДНИХ ТВАРИН ПРОТИ СКАЗУ!

Дата: 16.09.2021 14:20
Кількість переглядів: 879

Возможно, это изображение (самолет и на открытом воздухе)

Нет описания фото.   Нет описания фото.

У вересні - І декаді жовтня 2021 року на території Херсонської області ( в тому числі Каховського (Чаплинського) району) будуть проводитись заходи із пероральної вакцинації диких м’ясоїдних тварин шляхом розповсюдження принад з вакциною проти сказу за допомогою авіатранспорту. Такі заходи передбачені Планом протиепізоотичних заходів з профілактики основних інфекційних і паразитарних хвороб тварин в Херсонській області на 2021 рік. Такі заходи проводяться на території області вже третій рік поспіль відповідно до Методичних рекомендацій "Планування, організація та проведення пероральної імунізації м’ясоїдних тварин проти сказу" (затведжені Методичною комісією (протокол №4 від 23 жовтня 2017 року) та Методичною радою Інституту ветеринарної медицини НААН (протокол №10 від 23.10.2017 року, а також розглянуті та схвалені Науково-методичною радою ДПСС (протокол №1 від 24 квітня 2018 року)). https://goo.su/7okG

Досвід країн Європейського Союзу переконливий – лише пероральна вакцинація гарантує створення імунного фону в диких м’ясоїдних тварин. Науковцями розроблено ефективні вакцини і опрацьовано методики вакцинації, які дають змогу охопити наявне поголів’я диких тварин та досягти бажаних результатів.

Вакцина створює специфічний імунітет при пероральному застосуванні та не викликає захворювання у тварин. Вона повністю безпечна для всіх тварин та для людей (в тому числі і для навколишнього середовища).

Розповсюдження вакцини літаком найбільш економічний спосіб із всіх систем розподілу, при цьому обробці піддаються всі середовища існування лисиці (с/г угіддя, гори, ліси, приміські зони). Для фіксування точної локалізації розподілу принад використовують прилади з GPS.

Мінімальна щільність принад повинна бути не менше, ніж 20 доз/кв.км.

Розповсюдження вакцини не проводиться над населеними пунктами, болотами, водоймищами, автомобільними та залізничними шляхами, місцями проведення польових робіт.

Інформуючи про кампанію з пероральної вакцинації, маємо на меті попередити людей і уникнути непорозумінь, адже останнім часом є випадки, коли фермери за допомогою літальних засобів виконують обприскування полів. Також мисливцям, грибникам і ягідникам не варто лякатися, якщо помітять у лісі такий брикет з вакциною.

Тому, шановні мешканці Каховського (Чаплинського) району, коли ви побачите літак АН –2, який розкидає приманку з вакциною розміром із сірникову коробку, просимо вас не хвилюватись – це лише здійснюється вакцинація диких м’ясоїдних тварин.

НАПОЛЕГЛИВЕ ПРОХАННЯ НЕ БРАТИ БРИКЕТИ З БІОЛОГІЧНИМИ ПРЕПАРАТАМИ В РУКИ, НЕ ПЕРЕНОСИТИ ЇХ З МІСЦЯ ТА НЕ РУЙНУВАТИ!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень