Хрестівська сільська військова адміністрація
Херсонська область, Каховський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ПОКАЗ ДОКУМЕНТАЛЬНОГО ФІЛЬМУ З ДОБІРКИ DOCUDAYS У СЕЛІ НОВОНАТАЛІВКА

Дата: 15.09.2021 14:40
Кількість переглядів: 923

Фото без опису

Кадр з фільму "Ти, б**, рота закрий!"

У вівторок, 21 вересня, об 11:00 подивимося та обговоримо стрічку «Ти, б**, рота закрий!», режисерки Таїсії Кутузової, у Новонаталівському будинку культури за адресою: вул, Миру, 83, с. Новонаталівка.

У наслідок Революції Гідності, анексії Криму та початку збройного конфлікту на Сході України в державі сталося багато змін. Після цих подій українське суспільство більше не могло бути пасивним. Через це роль громадського активізму в багатьох сферах стала визначальною. Сьогодні громадські активісти стали людьми, які змінюють світ довкола себе. Вони впливають на думку в соціумі, публічно говорять про проблеми в Україні і не бояться протистояти владі.

Головний герой фільму «Ти, б**, рота закрий!» Сергій Чагаров з 15-ти років відвідує засідання сільської ради у селі Гатне, що на Київщині. Активістом Сергій став після місцевих виборів 2015 року. У 2017 році на сесії сільської ради депутат Києво-Святошинської районної ради від Блоку Петра Порошенка Олександр Паламарчук напав та погрожував 16-річному Сергію Чагарову за його публікації, які той розміщував у Facebook щодо депутатської діяльності. На сесії Паламарчук висловив школяреві свої претензії щодо його дописів, встав зі свого місця, підійшов до неповнолітнього, взяв його за вухо та підняв з місця. Після цього Паламарчук стиснув рукою за шию Чагарова та почав погрожувати, що якщо той продовжить писати подібні дописи, «буде битий». Про цей випадок пишуть усі ЗМІ. Для них він – герой, а для односельців – ганьба. За громадську активність йому на подвір’я підкидають вибухівку.

Після перегляду відбудеться обговорення фільму та дискусія на тему громадського активізму, можливих активних дій задля позитивних змін у житті громади.

Захід організований кіноклубом Docudays UA  при Благодійній організації «Фонд милосердя та здоров'я». Під час проведення показу та обговорення будуть дотримані всі протиепідемічні заходи.

Вхід вільний.

За додатковою інформацією звертайтесь:

066-810-67-47, ilona.polesova@gmail.com


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень