Хрестівська сільська військова адміністрація
Херсонська область, Каховський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

НОВИНИ ПОДАТКОВОЇ ВІД 20.08.2021

Дата: 20.08.2021 11:50
Кількість переглядів: 863

Чи можна уповноважити особу для подання «нульової» декларації?

      Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі інформує, що згідно з п. 3 підрозд. 94 розд. ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України (далі – ПКУ) скористатися одноразовим (спеціальним) добровільним декларуванням можуть фізичні особи – резиденти, у тому числі самозайняті особи, а також фізичні особи, які не є резидентами України, але які були резидентами на момент отримання (набуття) об’єктів декларування чи на момент нарахування (отримання) доходів, за рахунок яких були отримані (набуті) об’єкти декларування, і які відповідно до ПКУ є чи були платниками податків (далі – декларант).

Одноразова (спеціальна) добровільна декларація (далі – Декларація) подається безпосередньо декларантом до контролюючого органу, в електронній формі з урахуванням вимог, встановлених розд. II ПКУ, та особливостей, встановлених підрозд. 94 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ (п. п. 6.2 п. 6 підрозд. 94 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ).

Платник податків стає користувачем Електронного кабінету та набуває право, зокрема, подавати звітність в електронній формі після проходження в електронному кабінеті електронної ідентифікації онлайн з використанням кваліфікованого електронного підпису з дотриманням вимог законодавства щодо електронних документів, документообігу та довірчих послуг або тих сервісів ідентифікації, використання яких дозволяється методологом Електронного кабінету.

Отже, Декларацію декларант має подати особисто в електронній формі.

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX».

 

До уваги платників єдиного податку І групи

Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі інформує щодо застосування спрощеної системи оподаткування.

Так, згідно з п. 291.4 ст. 294 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) застосовувати І групу єдиного податку можуть фізичні особи-підприємці, які не використовують працю найманих осіб, здійснюють виключно роздрібний продаж товарів з торгівельних місць на ринках або провадять господарську діяльність з надання побутових послуг населенню. 

За інформацією Генічеської міської ради на території Генічеського району зареєстровано сім ринків, із яких: два – у Генічеську (СТ «Генічеське споживче товариство «Нова кооперація» та ПТП «Торговий сервіс») та по одному в смт Новоолексіївка (Новоолексіївський колгоспний ринок), смт Рикове (Партизанське споживче товариство), с. Стрілкове (КП «Шанс»), на базі відпочинку «Арабатська стрілка» та автошляху Харків – Сімферополь (ФОП Асанов Р.А.).

Підприємці, які перебувають на І групі спрощеної системи оподаткування, а діяльність провадять на територіях незареєстрованих ринків, необхідно привести свої документи у відповідність до вимог законодавства. Для цього необхідно перейти на ІІ або ІІІ групу спрощеної системи оподаткування. В іншому випадку єдиний податок буде анульовано.

Перехід на іншу групу здійснюється за умови дотримання підприємцем вимог, встановлених ПКУ для обраної ним групи. Такий бізнесмен може самостійно перейти на сплату єдиного податку, встановленого для інших груп платників єдиного податку, шляхом подання заяви до контролюючого органу не пізніше ніж за 15 календарних днів до початку наступного кварталу.

Тобто, заяву про обрання з 01.10.2021 спрощеної системи за іншою групою потрібно подати не пізніше 15 вересня поточного року.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX».

 

Пресслужба Головного управління

ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень