Хрестівська сільська військова адміністрація
Херсонська область, Каховський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

НОВИНИ ПОДАТКОВОЇ ВІД 29.07.2021

Дата: 29.07.2021 10:01
Кількість переглядів: 355

Фото без опису

Чаплинські податківці перевіряють підприємців

Днями фахівці Чаплинської ДПІ Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі у складі робочої групи з питань легалізації найманої праці провели черговий рейд в смт Чаплинка.

Під час здійснення обстеження перевірили 4 об’єкти торгівлі та надання послуг та виявили двох найманих працівників, які працювали без офіційного оформлення трудових відносин.

З порушниками проведено роз’яснювальну роботу та попереджено, що погоджуючись на «тіньову» зайнятість, працівники повинні розуміти, що їх очікують ризики, пов’язані з захистом своїх трудових прав і соціальним захистом у разі скрутних життєвих обставин. Також наголошено, що використання прихованих трудових відносин призводить до зменшення надходжень до місцевого бюджету, з якого фінансуються витрати на оплату праці вчителів, лікарів, інших працівників бюджетної сфери, розвиток інфраструктури громади тощо.

Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі закликає роботодавців зробити крок назустріч суспільству і громадам – легалізувати найманих працівників та відмовитись від зарплати в «конвертах».

Позитивним результатом рейду є подання одним із суб’єктів господарювання повідомлення про прийняття працівника на роботу.

Підпишіться на сторінку Державної податкової служби України у Facebook! Тільки тут найактуальніші податкові новини!

 

Бізнесмени нехтують повідомленням за ф. № 20-ОПП

Фахівці Чаплинської ДПІ Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі у складі робочої групи з питань легалізації найманої праці продовжують проводити інформаційно-роз’яснювальну роботу для суб’єктів господарювання, які здійснюють свою діяльність на території Біосферного заповідника «Асканія-Нова».

Минулого тижня під час заходу податківці спілкувалися з більш як 40 підприємцями, бізнес яких офіційно оформлений, щодо порядку подання повідомлення про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність за ф. № 20-ОПП. Зокрема нагадали, що платник податків зобов’язаний повідомляти про всі об’єкти оподаткування і об’єкти, пов’язані з оподаткуванням, контролюючі органи за основним місцем обліку. Це передбачено п. 63.3 ст. 63 Податкового кодексу України.

Об’єктами оподаткування і об’єктами, пов’язаними з оподаткуванням, або через які провадиться діяльність, є майно та дії, у зв’язку з якими у платника податків виникають обов’язки щодо сплати податків та зборів.

Як з’ясувалося, 7 бізнесменів – учасників заходу не направили повідомлення за формою № 20-ОПП про орендовані об’єкти.

Тож порушникам нагадали про відповідальність – за ігнорування подання такого повідомлення до самозайнятих осіб застосовується штраф у розмірі 340 гривень, а в разі неусунення порушень або повторне їх вчинення самозайнятою особою протягом року – 680 гривень.

Підпишіться на сторінку Державної податкової служби України у Facebook! Тільки тут найактуальніші податкові новини!

Підписуйтесь на сторінку ДПС України у Facebook та будьте в курсі податкових новацій!

                                                                                    Пресслужба Головного управління

ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень