Хрестівська сільська військова адміністрація
Херсонська область, Каховський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

КУПАЛЬСЬКІ ЧАРИ ХРЕСТІВСЬКОЇ ГРОМАДИ

Дата: 19.07.2021 13:26
Кількість переглядів: 681

Фото без опису

Найпоетичніше свято, яке широко відзначається зараз в Україні, традиційно вважають Івана Купала. Це день літнього сонцестояння, що збігається з Різдвом Івана Хрестителя. За народними переказами саме у купальську ніч на коротку мить розквітає папороть. А той, хто знайде її квітку, буде щасливим.

Ось і у нашій громаді цьогоріч було проведено незвичайне дійство. Так у центрі громади, у селі Хрестівка, 9 липня  відбулося чудове, гармонійне та напрочуд веселе свято Івана Купала. Бажаючих подивитись на святкування було чимало. Люди змогли помилуватись виступами творчих колективів Надеждівського, Шевченківського, Новонаталівського, Долинського і Хрестівського сільських будинків культури, Надеждівського і Хрестівського ясел-садків, відпочити від буденних турбот та повеселитись на чудовому святі, відвідати курінь Хрестівської громади, зав’язати стрічку на Дереві здійснення бажань, пофотографуватися і посмакувати різноманітними стравами…

Родзинкою всього свята стали «закликалки» колективів на свято Купала (своєрідна презентація села і оригінальне запрошення на свято), які залишили в душі кожного безліч позитивних емоцій та вражень!

У заходах приймали участь: депутат обласної ради Хвостов Володимир Вікторович, Білий Володимир Іванович, голова сільської ради Хільченко Сергій Володимирович, начальник відділу освіти, культури, молоді і спорту виконавчого комітету Шиманська Тетяна Анатоліївна, старости сел Штельмах Галина Іллівна, Куц Тетяна Сергіївна.

Хвостов В.В.  привітав мешканців  з цим чудовим святом, побажавши всім присутнім бути здоровими і щасливими, разом розвивати свою громаду і впевнено крокувати уперед.

 Усім будинкам культури Володимир Вікторович подарував по комплекту сучасних радіомікрофонів. Шиманська Т.А. вручила від імені голови профспілок Полякова Є.С. колективам Надеждівського і Хрестівського ясел-садка подарункові сертифікати на суму по 1500 гривень.

 Приємно відзначити, що у заході взяло участь багато дітей і молоді, дехто був убраний у вишиванку чи мав іншу національну символіку. Разом з тим не оминули увагою свято й представники старшого покоління, які полишили вдома свої справи та прийшли подивитися на купальське дійство та й просто відпочити душею.

Особливого колориту святу додали велике Купальське вогнище, а ще смачна каша для всіх гостей.

Народне гуляння продовжилося запальною дискотекою в ритмах купальської ночі. Темно-синє небо та мерехтливі зірки на ньому показували пізню пору, проте молодь додому не поспішала. Для неї свято тривало.

Висловлюємо щиру подяку: майстриням вареників для Купайла Дременченко Л.О., Бондар Г.В., Холмогоровій Т.О., Єрохіній Т.І., Ліфінцевій Л.В., Паршенко Л.Г., Кабіловій У., Сторожук О.М., Нюнько Л.П, Музичко Г.В.; майстриням випічки Шевченко Т.О., Литвиненко Т.А., Козачок Л.О., Яремчук О.В., Школьній Н.В., Антикало О.В., Драчук Т.О., Добрянській В.І., Кипаренко І., Паршенко Л.Г., Зінченко С.П., Смолєвій Т.Л., Луцик І.П., Ковальчук Н.В., Ковальчук Л.В.

Велика вдячність всім учасникам художньої самодіяльності закладів культури Хрестівської сільської ради за яскраву акторську гру, за надзвичайно  талановиті та яскраві вокальні та хореографічні виступи!

Свято Купала вдалося на славу, а відродження прадавніх традицій потішило душу всіх учасників заходу.

Для перегляду фото переходьте за посиланням: https://hrestivska-gromada.gov.ua/album/7449/


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень