Хрестівська сільська військова адміністрація
Херсонська область, Каховський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

НОВИНИ ПОДАТКОВОЇ ВІД 13.07.2021

Дата: 13.07.2021 11:22
Кількість переглядів: 361

Стережіться «податкових» аферистів!

Як повідомили сектору з питань запобігання та виявлення корупції Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі, в Херсонській області знову активізувалися організовані групи шахраїв.

Так, невідомий громадянин, котрий представлявся заступником відділу обслуговування юридичних осіб податкової служби Анатолієм Ржевським, за номером 099-042-67-26 телефонує суб’єктам господарювання району Високопільської та Горностаївської територіальних громад. Під час бесіди аферист направляє абонентів для розв’язання надуманого питання погашення заборгованості підприємства або підприємця до свого співучасника, який виконує роль начальників Високопільської та Горностаївської ДПІ.

Для цього псевдоподатківець надає інший номер – 066-871-27-26. Людина, що відповідає за цим номером телефону, просить надати «допомогу» у розмірі декілька тисяч гривень. Гроші необхідно перераховувати на платіжні картки 4441 1144 5118 1802 або 5375 4141 2433 5828, відкриті на ім’я Романа М.

Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі в черговий раз звертає увагу платників податків, що такі дзвінки є провокацією з боку невідомих осіб, які намагаються отримати матеріальні блага шахрайським шляхом. Будьте уважними, не піддавайтесь на провокації та не перераховуйте кошти пройдисвітам. У разі отримання схожих пропозицій звертайтесь із заявами до підрозділів Національної поліції.

Нагадуємо: повідомити про корупційні правопорушення, в яких задіяні працівники Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі, можна за номером телефону 0552-427680 або на адреси електронних поштових скриньок kherson.vzvk@tax.gov.ua та kherson.vp@tax.gov.ua.

 

Внесено зміни до змісту розрахункових документів РРО

Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі повідомляє про внесення змін до Положення про форму і зміст розрахункових документів щодо реквізитів фіскальних касових чеків на товари (послуги), що створюються та друкуються реєстраторами розрахункових операцій (далі – РРО) та програмними реєстраторами розрахункових операцій.

Новації передбачені наказами Міністерства фінансів України від 18.06.2020 № 306 «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 21.01.2016 № 13» (далі – наказ № 306) та від 18.06.2021 № 329 «Про затвердження Змін до Положення про форму та зміст розрахункових документів/електронних розрахункових документів» (далі – наказ № 329).

Отже, до 01.08.2021 РРО, версії внутрішнього програмного забезпечення яких перебували у Державному реєстрі РРО до набуття чинності Наказу № 306, проте не перебували на обліку в органах ДПС, обов’язково мають бути доопрацьовані їх виробниками (постачальниками) для можливості виконання вимог щодо форми та змісту розрахункових документів/електронних розрахункових документів, які формують РРО.

РРО мають бути доопрацьовані для можливості відображення у касових чеках: найменування суб’єкта господарювання; заокруглення суми до сплати; зазначення валюти операції; найменування платіжної системи.

У зв’язку з прийняттям Наказу № 329 до 01 жовтня 2021 року РРО мають бути доопрацьовані для можливості відображення у касових чеках: значення штрихового коду марки акцизного податку на алкогольні напої.

Детально ознайомитися з цим та іншими роз’ясненнями з питань оподаткування можна в ЗІР, який розміщено на вебпорталі ДПС України.

 

Навчання за рахунок підприємства: оподаткування ПДФО

Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі інформує щодо оподаткування коштів, сплачених за навчання найманих працівників.

Відповідно до п. п. 165.1.21 п. 165.1 ст. 165 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) до доходів, які не включаються до розрахунку загального місячного (річного) оподатковуваного доходу, відноситься сума, сплачена будь-якою юридичною або фізичною особою на користь вітчизняних вищих та професійно-технічних навчальних закладів за здобуття освіти, підготовку чи перепідготовку платника податку, але не вище трикратного розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року за кожний повний або неповний місяць навчання, підготовки чи перепідготовки такої фізичної особи.

Обмежень щодо терміну, за який роботодавець має право здійснити оплату за навчання найманого працівника, законодавством не встановлено.

Враховуючи викладене, якщо роботодавець сплатив за навчання найманого працівника однією сумою в поточному році за весь період навчання, який складається з декількох років, при цьому її розмір не перевищує трикратного розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року за кожний повний або неповний місяць навчання, підготовки чи перепідготовки такого громадянина, то така сума, сплачена роботодавцем, оподаткуванню не підлягає.

Підписуйтесь на офіційну сторінку ДПС у Facebook – дізнавайтеся про податкові новини першими: https://www.facebook.com/TaxUkraine.

 

Коли ФОП має звітувати з плати за землю

Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі повідомляє, що нарахування громадянам сум податку проводиться контролюючими органами (за місцем знаходження земельної ділянки), які надсилають (вручають) платникові за місцем його реєстрації до 1 липня поточного року податкове повідомлення-рішення про внесення податку.

Нормами Податкового кодексу України визначено, що власники землі та землекористувачі сплачують плату за землю з дня виникнення права власності або права користування земельною ділянкою, а підставою для нарахування земельного податку є дані Державного земельного кадастру.

Підставою для нарахування орендної плати за земельну ділянку є договір оренди такої земельної ділянки.

Якщо право власності на земельну ділянку, право постійного користування та/або право оренди земельної ділянки (земельних ділянок) оформлено на фізичну особу – підприємця, то така особа подає до контролюючого органу за місцем знаходження земельної ділянки податкову декларацію з плати за землю (земельний податок та/або орендна плата за земельні ділянки державної або комунальної власності).

У разі, якщо право власності на земельну ділянку, право постійного користування та/або право оренди земельної ділянки оформлено на фізичну особу, то нарахування плати за землю (земельного податку та/або орендної плати) здійснює контролюючий орган (за місцем знаходження земельної ділянки), який надсилає (вручає) платникові за місцем його реєстрації до 1 липня поточного року податкове повідомлення-рішення про внесення плати за землю (п. 286.5 ст. 286 Податкового кодексу України).

Детально ознайомитися з цим та іншими роз’ясненнями з питань оподаткування можна в ЗІР, який розміщено на вебпорталі ДПС України.

Підписуйтесь на офіційну сторінку ДПС у Facebook – дізнавайтеся про податкові новини першими: https://www.facebook.com/TaxUkraine.

Пресслужба Головного управління

ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень