Хрестівська сільська військова адміністрація
Херсонська область, Каховський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ВИБІР ПРОФЕСІЇ

Дата: 25.06.2021 15:23
Кількість переглядів: 642

Фото без опису

Шановні батьки та учні 8-11 класів, до вашої уваги

Вибір професії – чи не найголовніший чинник того, як складеться твоє подальше життя та як ти в ньому будеш себе почувати. Адже всім хочеться не лише заробляти гроші , але й реалізувати свій потенціал та отримувати справжнє задоволення від своєї діяльності. Обрати професію не так легко, як може здатися на перший погляд.

 З чого почати?

Що подобається?

Що вмію?

Що потрібно зараз на ринку праці і не втратить своєї актуальності з часом? -  і це не повний перелік питань, які виникають у молоді, які наблизились до вибору майбутньої професії . Звичайно можна перервати навчання, якщо на третьому курсі інституту ти зрозумієш, що це справа не твоя, а можна через декілька років залишити роботу, яка не подобається. Однак час буде втрачено , та й розчарування неминуче …

Вибір професії, як і будь-який вибір – це прийняття рішення при великій кількості альтернативних варіантів та необхідності враховувати різноманітні фактори. Можна приймати поради від батьків, знайомих, друзів , вчителів  і багатьох радників у цій справі , а ще можна звернутись до фахівців центру зайнятості, які нададуть консультацію з питань вибору професії та допоможуть скористатись інструментами для визначення вподобань, вмінь та нададуть потрібну інформацію.

Незважаючи на епідеміологічну ситуацію та умови карантину, служба зайнятості на даний час пропонує багато онлайн-ресурсів з питань вибору професії. Таким чином можна, не виходячи з дому, здійснити власну профорієнтацію.

«Платформа з профорієнтації та розвитку кар’єри» (http://profi.dcz.gov.ua/) - об’єднує в собі широкий набір профорієнтаційного інструментарію, що дозволить пізнати себе якнайкраще та рухатись далі в професійному розвитку.

«Моя професія - консультаційна мережа» https://myprofession.com.ua/about.php - система профорієнтаційного діагностування, сприятиме в отриманні послуг з профорієнтації у дистанційному режимі.

Крім того, на сайті Державного центру зайнятості до вашої уваги пропонуються  матеріали для ознайомлення, різні тести для визначення професійної спрямованості тощо. Вам необхідно просто перейти на зазначену адресу:

https://www.dcz.gov.ua/storinka/vybir-profesiyi - загальна інформація про вибір професії

https://www.dcz.gov.ua/storinka/vyznachennya-profesiynoyi-spryamovanosti-za-metodykoyu-ye-klimova - визначення  професійної спрямованості за методикою Е.Клімова

-   https://www.dcz.gov.ua/storinka/vyznachennya-profesiynoyi-spryamovanosti-za-metodykoyu-d-gollanda - визначення професійної спрямованості за методикою  Д.Голланда

-     https://www.dcz.gov.ua/storinka/vyznachennya-oriyentaciyi-profesiynoyi-karyery-opytuvalnyk-profesiyna-karyera   - опитувальник «Професійна кар’єра»

-       https://www.dcz.gov.ua/storinka/vyznachennya-motyvaciyi-do-uspihu-za-metodykoyu-t-yelersa - діагностика  мотивації особистості до успіху

-       https://www.dcz.gov.ua/video/64  - відеоматеріали про професії

При виборі навчального закладу рекомендуємо скористатися онлайн-ресурсом Міністерства освіти та науки України  - Єдиною електронною базою з питань освіти:

-       https://info.edbo.gov.ua/registry/.  

Звертаємо вашу увагу на можливість отримати професійну допомогу у такому непростому рішенні - виборі професії.

 Для отримання консультації, проходження тестувань та знайоммства із ринком праці звертатись до Чаплинської районної філії Херсонського ОЦЗ (каб.№2).

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень