Хрестівська сільська військова адміністрація
Херсонська область, Каховський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

У СПРАВЖНЬОГО ВЧИТЕЛЯ ПЕРЕРВ НЕ БУВАЄ

Дата: 25.12.2019 10:33
Кількість переглядів: 497

Сьогодні більшість із нас переконані, що де б ми не були і які б часи не настали, слово «вчитель», поняття «школа» завжди будуть атрибутом мудрості, поваги й пошани до людей, які несуть знання, творять великі й прекрасні діла.

Бути гарним педагогом – це бути справжнім реформатором майбутнього життя України, бути апостолом Правди й Науки. Педагогічна праця - це єднання професіоналізму та високих душевних якостей.

На виконання наказів Міністерства освіти і науки України від 10 червня 2019 року №798 «Про проведення всеукраїнського конкурсу «Учитель року-2020»,  Департаменту освіти, науки та молоді Херсонської обласної державної адміністрації від 15 жовтня 2019 року №256 «Про проведення І туру всеукраїнського конкурсу «Учитель року-2020»,  відповідно до визначених зон Департаментом освіти, науки та молоді Херсонської обласної державної адміністрації від 15 жовтня 2019 року №256 та за результатами реєстрації педагогічних працівників – учасників Конкурсу базою проведення відбіркового та фінального туру І (зонального) етапу «Учитель року-2020» визначено Каховську загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів №1 Каховської міської ради Херсонської області. Конкурсантом від закладів освіти Хрестівської сільської ради Херсонської області у номінації «Початкова освіта» стала учитель початкових класів Надеждівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Хрестівської сільської ради Херсонської області Поточна Тетяна Федорівна.

Фото без опису

Своїм педагогічним кредо Тетяна Федорівна обрала рядки вірша Ліни Костенко: 

          Учитись важко, а учить ще важче.

          Але не мусиш зупинятись ти.

          Як дітям віддаєш усе найкраще,

          То й сам сягнеш нової висоти.

У 1989 році Поточна Т.Ф. закінчила Нікопольське педагогічне училище, отримавши спеціальність викладання у початковій школі. А у 2000 році - Таврійський національний університет ім. В.І. Вернадського зі спеціальністю учитель української філології. Зараз Тетяна Федорівна має І кваліфікаційну категорію та 30 років педагогічного стажу.

Розпочала впроваджувати Державний стандарт Нової Української школи у 2018 році, будучи класним керівником 1а класу Надеждівської ЗОШ І-ІІІ ступенів. Діти із радістю йдуть до школи, бо Тетяна Федорівна розпочинає свої уроки віртуальною мандрівкою до країн світу, лісів, гір, морів та океанів. «Власний досвід свідчить про те, що які б інноваційні технології ми не впроваджували в практику, досягти успіху можна лише зацікавивши учня на уроці, коли, розвиваючи свої здібності, він задовольняє пізнавальні потреби. І тут мені допомагають стратегії технології розвитку критичного мислення, методика використання LEGO, оскільки молодші школярі постійно відчувають потребу в ігровому спілкуванні. А групова робота для них — це перша можливість виявити себе як особистість, самовиразитись і самоствердитись.

Сучасні педагогічні технології та методи роботи дають змогу не стояти на місці, а дійти до серця кожного учня, при цьому максимально залучаючи його до роботи на уроці та даючи можливість відчути себе частинкою соціуму, його невід'ємною ланкою», - захоплено розповідає вчителька.

Упродовж двох років роботи у Новій Українській школі Тетяна Федорівна доклала зусиль для того, щоб у навчальному кабінеті, в якому навчаються діти, здобувати науку було цікаво і приємно!

«Кожен її урок — це цікава подорож, — так характеризує колегу заступник директора з навчально-виховної роботи  Мар’янович В.І. — Відмінними рисами Поточної Т.Ф. є нестримне бажання постійно саморозвиватися, самовдосконалюватись, неперервне розширення власного кругозору, вдосконалення та пошук нових методів викладання.

А ще діти називають пані Тетяну чудовим організатором. Ніхто не може з нею конкурувати, коли йдеться про організацію різноманітних акцій, екскурсій, майстер-класів, міні-конкурсів».

Відповідно до умов та порядку проведення всеукраїнського конкурсу «Учитель року-2020» на усіх турах проводяться конкурсні випробування відповідно до номінації «Початкова освіта»: «Методичний експромт», «Практична робота», «Проєкт», «Тестування», «Урок».

Саме таке випробування пройшла наша конкурсантка Тетяна Федорівна Поточна. Оцінку її роботи поставили учні 3 класу Каховської ЗОШ І-ІІІ ступенів запитанням: «А Ви куди збираєтесь? Додому? Не їдьте! Нам було цікаво з Вами на уроці!».

І, дійсно,  усі діти відчувають, що учитель Поточна Тетяна Федорівна має бажання з ними співпрацювати і розуміти! Оце і є перемога!

... Змінюються покоління, приходять нові наставники, та місія «Рідної школи» лишається незмінною. Славні традиції «рідношкільників» продовжують сучасні вчителі, і серед них — Тетяна Поточна. Вона навчає з любов’ю, і діти це відчувають. А як може бути по-іншому? Адже у справжнього вчителя перерв не буває. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень