Хрестівська сільська військова адміністрація
Херсонська область, Каховський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ДЕНЬ ЄВРОПИ В УКРАЇНІ

Дата: 14.05.2021 15:39
Кількість переглядів: 1220

ІСТОРІЯ

Для того, щоб краще розуміти що ж таке взагалі день Європи, як він з’явився, що означає і яка дата проведення дня Європи в Україні у 2021 році треба поринути у історію. Історики вважають, що декларація Робера Шумана стала початком святкування цього дня. Робер Шуман був французьким міністром закордонних справ. У тисяча дев’ятсот п’ятидесятому (1950) році, дев’ятого (9) травня він запропонував Франції, Англії, Німеччині та усім іншим європейським державам зробити спільними усі свою промислові галузі. А також, щоб цими спільними галузями керувала одна європейська структура. Це відбулося у французькій столиці Парижі.

Завдяки такому об’єднанню європейські держави змогли уникнути накопичення воєнної техніки і військових сил один проти одної. У ті часи це буле дуже актуальним питанням, адже уся Європа відновлювала сили після страшної Другої світової війни. Минуло вже багато років, а європейські країни більше ніколи не починали війни між собою.

йде свято

Пізніше, аж у тисяча дев’ятсот вісімдесят п’ятому (1985) році, у місті під назвою Мілан проходив саміт країн Європейського Союзу. І саме там і було вирішено створити свято під назвою день Європи та приурочити його до декларації Шумана. Після цього вже тридцять два (32) роки цей день святкують у кожній країні Європи. Це свято визначає усі європейські країни як і гімн Європейського Союзу, синій прапор із зірочками та єдина валюта для європейських країн – євро.

У європейських країнах організують різні заходи, які розповідають про єдність держав, про необхідність цієї єдності, а також про культури в різних європейських державах. Ці заходи проводяться у країнах, які вже є членами Європейського Союзу та у тих, які лише планують увійти до цієї спільноти. Організують свята делегати Європейської комісії, уповноважені люди з Європейського Союзу та місцеві органи влади у кожному місті.

СВЯТКУВАННЯ ДНЯ ЄВРОПИ НА УКРАЇНСЬКІЙ ЗЕМЛІ

На українській землі день Європи святкується вже на протязі чотирнадцяти (14) років. У дві тисячі третьому (2003) році Президент України видав указ, в якому було вказано коли саме в нашій державі буде цей день. Указ цей вийшов дев’ятнадцятого (19) квітня дві тисячі третього (2003) року. Які ж традиції святкування дня Європи 2021 в Україні.

День Європи для України означає багато чого. Адже наша країна прагне стати повноцінною європейською державою і увійти до Європейського Союзу. Поки цього не сталось, але усі сподіваються, що найближчим часом ми все ж таки приєднаємося до цієї спільноти. День Європи святкується у сіх великих та маленьких містах. Повсюди відбуваються святкові концерти, вистави, приходять іноземці з усіх європейських спільнот, які знаходять на території України і розповідають українцям про життя у Європі, про культури інших держав, про історію цих держав.

Також різні святкові заходи проходять в усіх вищих учбових закладах України для того, щоб показати молоді, що вступ до Європейського Союзу це гарний і потрібний крок для нашої рідної України. Адже саме молоді у майбутньому вирішувати потрібно чи ні вступати Україні до цього союзу. А також саме молодь буде жити у країні Європейського Союзу.

Джерело: https://sylnaukraina.com.ua/vidpochynok/data-provedennya-dnya-yevropi-v-ukraїni-u-2017-roci.html


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень