Хрестівська сільська військова адміністрація
Херсонська область, Каховський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ПОКАЗ ДОКУМЕНТАЛЬНОГО ФІЛЬМУ "УКРАЇНСЬКІ ШЕРИФИ" У ХРЕСТІВСЬКІЙ ГРОМАДІ

Дата: 13.05.2021 10:27
Кількість переглядів: 1231

Фото без опису

 

 Завтра, в Долинському сільському Будинку, об 11.00 відбудеться показ та обговорення стрічки «Українські шерифи».

  «Українські шерифи» – документальний фільм, знятий нашим земляком Романом Бондарчуком у копродукції України, Латвії та Німеччини. Фільм розповідає про жителів села Старої Збур'ївки Херсонської області, зокрема про двох чоловіків –  50-річного Віктора Кривобородько і 44-річного Володимира Рудьковського. В селі Стара Збур'ївка практично немає поліції, тож функцію охорони громадського порядку взяли на себе місцеві мешканці – «шерифи». Віктор і Володя суміщають обов'язки міліціонерів і соціальних працівників: вгамовують сімейні сварки, присікають бійки між сусідами, шукають потопельників тощо – тобто займаються усім, окрім кримінальних злочинів.

  Світова прем'єра стрічки відбулась 20 листопада 2015 року на Амстердамському міжнародному документальному кінофестивалі, де отримала Спеціальний приз журі, а в Україні фільм вперше показали 26 березня 2016 року на кінофестивалі Docudays UA.

 Стрічку було висунуто Україною на премію «Оскар». Це перший фільм поданий Україною на цю кінопремію.

  Після перегляду відбудеться обговорення фільму та дискусія на тему безпекових проблем у Хрестівській громаді, методів їх вирішення, запровадження поліцейського офіцера громади та шляхів налагодження ефективної роботи та комунікації з ним за участі експертів:

  • Андрія Хурси - заступник начальника відділу дільничних офіцерів поліції Управління превентивної діяльності ГУНП в Херсонській області;
  • Наталі Бімбірайте - керівниця проекту «Шерифи для нових громад», директорка ГО «Інформаційний ресурсний центр «Правовий простір»;
  • Олени Старюк - юристка, керівниця громадської приймальні БО «Фонд милосердя та здоров’я».

  Модераторка дискусії - Ілона Коротіцина, керівниця кіноклубу Docudays UA  при Благодійній організації «Фонд милосердя та здоров'я».

  Під час проведення показу та обговорення будуть дотримані всі протиепідемічні заходи.

  Вхід вільний.

  За додатковою інформацією звертайтесь:

  066-810-67-47, ilona.polesova@gmail.com


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень