Хрестівська сільська військова адміністрація
Херсонська область, Каховський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

НОВИНИ ПОДАТКОВОЇ ВІД 05.05.2021 Р.

Дата: 29.04.2021 10:52
Кількість переглядів: 316

Фіктивна яловичина на мільйон

   Нещодавно юристи Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі відстояли в суді позов на 1,4 млн гривень. А позивався до суду підприємець (далі – Позивач), який не погодився із застосуванням до нього податків та штрафів на зазначену суму.

  Так, під час перевірки діяльності бізнесмена ревізори встановили, що Позивач задокументував придбання у 9 постачальників яловичину 1 категорії на загальну суму майже 2,8 млн гривень. Однак факт придбання цієї продукції самими постачальниками не знайшов своє підтвердження. До того ж, ці підприємства не мали змоги надавати послуги або здійснювати продаж, адже трудові ресурси, транспортні засоби, необхідні для навантаження, розвантаження, транспортування та зберігання товарів у задекларованих обсягах у них були попросту відсутні.

    Відсутність факту придбання продукції постачальниками та складських приміщень для зберігання харчових продуктів, свідчить про неможливість її подальшої реалізації іншим суб`єктам господарювання, а видані ними первинні документи не можуть вважатися належно оформленими та підписаними повноважними особами звітними документами.

  Тобто, з метою штучного формування податкового кредиту по ланцюгу постачання, контрагенти надавали податкову вигоду третім особам. Такі операції впливали на формування показників з податку на додану вартість, однак не мали реального товарного характеру з вказаними постачальниками.

  Окрім того, сторони договорів не дотримувалися приписів Інструкції про порядок і умови поставки, закладення, зберігання і відпуску замороженого м'яса та списання природних утрат його ваги, що утворилися при зберіганні та перевезенні, затвердженої наказом Державного комітету України з державного матеріального резерву від 07.04.2008 № 119, Правил перевезення швидкопсувних вантажів, затверджених Міністерством транспорту України від 09.12.2002 № 873, а документів про якість товару, ветеринарних посвідчень, тощо, які законодавець визнав обов`язковими під час постачання швидкопсувних продуктів, Позивач взагалі не мав.

   Враховуючи всі обставини справи, судді апеляційної інстанції дійшли висновку, що в такому випадку наявне лише документальне оформлення «безтоварних» операцій, з метою введення в обіг товарів невідомого походження та штучного формування податкового кредиту для покупців.

   Підпишіться на сторінку Державної податкової служби України у Facebook! Тільки тут найактуальніші податкові новини!

 

Сумлінні херсонці задекларували майже 994 мільйони гривень доходів

  Цьогоріч громадяни Херсонщини подали до податкової служби області 28 955 декларації про майновий стан і доходи та задекларували 993,3 млн гривень доходів, отриманих минулого року.

  В цілому загальна кількість поданих декларацій у порівнянні з минулим роком збільшилася на 14 тис. декларацій. Про це повідомили спеціалісти управління податкового адміністрування фізичних осіб Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі.

   Дохід, що перевищує один мільйон гривень, відобразили у своїх деклараціях 81 житель Херсонської області. Загальний розмір задекларованого доходу склав 400 млн гривень.

    У податкових деклараціях мешканці області самостійно визначили до сплати 47,3 млн гривень податкових зобов’язань, що на 29,1 млн гривень перевищує показник минулого року. Зокрема, до бюджету надійде 42 млн гривень – податку на доходи фізичних осіб, приріст до минулого року складає 25,8 млн гривень, та 5,3 млн гривень – військового збору або на 3,4 млн більше, ніж торік.

  З початку року 846 херсонців скористалися правом на одержання податкової знижки за витрати, передбачені чинним податковим законодавством, із загальною сумою до повернення з бюджету – 2,6 млн гривень.

  Нагадаємо: останній день подання декларації про майновий стан і доходи – 30.04.2020.

    Спілкуйтесь з податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX».

 

Задекларуйте доходи від надання нерухомості в оренду!

Увага! Декларуйте доходи!

  Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі нагадує, що громадяни, які надають нерухомість в оренду, зобов’язані звітувати про отримані доходи та сплачувати відповідні податки.

  Кожен громадянин, який не є підприємцем, але надає нерухоме майно в дострокову або добову оренду (нежитлову нерухомість, квартиру, будинок, кімнату), має сплатити з отриманого доходу 18 відсотків податку на доходи фізичних осіб та 1,5 відсотка військового збору.

   Відповідно до п.п. 170.1.2 п. 170.1 ст. 170 Податкового кодексу України під час нарахування доходу громадянину від надання ним в оренду об’єктів нерухомості необхідно враховувати розмір орендної плати, зазначений в договорі оренди, який має бути не менше, ніж мінімальна сума орендного платежу за повний чи неповний місяць оренди.

  Подати податкову декларацію про майновий стан і доходи необхідно до податкової інспекції за місцем реєстрації не пізніше 30 квітня поточного року, а сплатити суму податкових зобов’язань – до 01 серпня.

  Підписуйтесь на офіційну сторінку ДПС України – дізнавайтесь податкові новини першими!

                                                                                    Пресслужба Головного управління

ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі            


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень