Хрестівська сільська військова адміністрація
Херсонська область, Каховський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

НОВИНИ ПОДАТКОВОЇ ВІД 06.05.2021 Р.

Дата: 06.05.2021 11:28
Кількість переглядів: 386

Податкова недосконалість: хто і як платить податки в Україні - Новини  України - 24 Канал

На Херсонщині пиво стало «джерелом» схемного податкового кредиту

 Спеціалісти відділу боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом, Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі викрили схему неправомірно сформованого податкового кредиту з податку на додану вартість у сумі понад 12 млн гривень.

 Так, під час проведення моніторингу діяльності ймовірно-ризикових операцій платників, які задіяні у схемах незаконного розповсюдження податкового кредиту з ПДВ, ревізори встановили, що одне з підприємств Херсонщини систематично та у значних обсягах оформлює операції з придбання та реалізації пива.

 Варто зазначити, що ця продукція входить до ризикових груп товарів, адже в ланцюгах постачання виробники часто реалізують його за готівку, не відображають у бухгалтерському та податковому обліку й використовують як «джерело» схемного податкового кредиту для інших суб’єктів господарювання.

  У цьому випадку підприємство стало «розповсюджувачем» фіктивного податкового кредиту. Його метою було формування неправомірної податкової вигоди у «покупців» та створення передумови для формування та легалізації «покупцями» активу у вигляді податкового кредиту. Для цього посадовці фірми вносили до податкової звітності неправдиві відомості. Тобто, умисно показували в податковому обліку фіктивні операції.

  Наразі матеріали проведеного дослідження передано до правоохоронних органів для прийняття рішення щодо внесення відомостей до єдиного реєстру досудових розслідувань.

   Підпишіться на сторінку Державної податкової служби України у Facebook! Тільки тут найактуальніші податкові новини!

 

Місцеві податки та збори: встановлення індивідуальних пільгових ставок

   Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі інформує щодо встановлення індивідуальних пільгових ставок місцевих податків і зборів.

  Відповідно до положень Податкового кодексу України (далі – ПКУ) сільські, селищні, міські ради та ради об'єднаних територіальних громад, що створені згідно із законом та перспективним планом формування територій громад, в межах своїх повноважень приймають рішення про встановлення місцевих податків та зборів.

    При прийнятті рішення про встановлення місцевих податків та зборів обов'язково визначаються об'єкт оподаткування, платник податків і зборів, розмір ставки, податковий період та інші обов'язкові елементи, визначені статтею 7 ПКУ з дотриманням критеріїв, встановлених розділом XII ПКУ для відповідного місцевого податку чи збору.

    При цьому нормами ПКУ встановлено, що сільським, селищним, міським радам та радам об'єднаних територіальних громад, які створені згідно із законом та перспективним планом формування територій громад, не дозволяється встановлювати індивідуальні пільгові ставки місцевих податків та зборів для окремих юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців і фізичних осіб або звільняти їх від сплати таких податків та зборів – п.п. 12.3.7 п. 12.3. ст. 12 ПКУ.

    Підписуйтесь на офіційну сторінку ДПС у Facebook – дізнавайтеся про податкові новини першими: https://www.facebook.com/TaxUkraine.

 

В «ПРРО Каса» відсутні налаштування для друку чека, у зв’язку з цим чеки друкуються лише у форматі А-4. Купівля термопринтерів для друку компактних чеків потребує додаткових витрат (від 1500 грн.).

  Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі відповідає на запитання платників податків.

    Безкоштовний ПРРО дозволяє друк фіскальних чеків на різних пристроях.

 Процедуру налаштування друку описано в керівництві користувача, що знаходиться в складі архівного файлу разом з програмним забезпеченням для завантаження.

 

                                                                                    Пресслужба Головного управління

ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень