Хрестівська сільська військова адміністрація
Херсонська область, Каховський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

НОВИНИ ПОДАТКОВОЇ ВІД 16.04.2021 РОКУ

Дата: 16.04.2021 09:26
Кількість переглядів: 427

Фото без опису

Надайте майно в оренду – задекларуйте доходи!

  Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі звертає увагу: якщо громадяни надають в оренду житлову чи іншу нерухомість, а також рухоме майно, то отримані доходи необхідно задекларувати.

 Відповідно до вимог п. п. 164.2.5 п. 164.2 ст. 164 та п. 170.1 ст. 170 Податкового кодексу України, доходи, отримані від надання в оренду не лише житлових приміщень, але й гаражів, дачних будинків, присадибних та інших земельних ділянок підлягають декларуванню. Якщо нерухомість або інше майно орендує юридична особа або фізична особа – підприємець, то податковим агентом є орендатор. Він повинен утримати та перерахувати до бюджету податок на доходи фізичних осіб за ставкою 18 відсотків та військовий збір – 1,5 відсотка. Якщо ж нерухомість орендується громадянином, то відповідні податкові платежі перераховує орендодавець.

 Також, оподаткуванню підлягають доходи, отримані від здавання в оренду автотранспорту та іншого рухомого майна.

  Нагадаємо, декларації про майновий стан і доходи громадяни повинні подати до 01 травня за місцем своєї податкової адреси в будь-який зручний для них спосіб.

 Підписуйтесь на офіційну сторінку ДПС у Facebook https://www.facebook.com/TaxUkraine/ та на телеграм-канал ДПС https://t.me/tax_gov_ua.

 

У який момент часу формується діапазон номерів для ПРРО і яким чином він поповнюється?

 Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м.Севастополі відповідає на запитання платників податків.

   Перша порція діапазону номерів (2000) видається під час реєстрації ПРРО.

  За заявою суб’єкта господарювання таку кількість може бути збільшено, виходячи із розрахунку максимальної кількості розрахункових документів (чеків), які формуються ПРРО в режимі онлайн протягом 36 годин безперервно протягом календарного року.

  Щоразу після приймання фіскальним сервером ДПС від ПРРО пакета створених ним копій чеків із присвоєними ним фіскальними номерами із діапазону, для такого ПРРО формується наступна порція фіскальних номерів.

  Кількість виданих (зарезервованих) номерів відповідає кількості отриманих фіскальним сервером (використаних таким ПРРО) номерів.

 

Декларування – 2021. Коротко про головне

Фото без опису

 Ексклюзивні коментарі від спеціалістів Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м.Севастополі у Facebook за посиланням: https://www.facebook.com/tax.kherson.crimea.sevastopol.

 Дивіться 16 квітня о 10 год. 30 хв. онлайн вебінар про перебіг деклараційної кампанії 2021.

  За участі заступника начальника Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі Станіслава Худара.

                                                                                    Пресслужба Головного управління

ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастопол


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень