Хрестівська сільська військова адміністрація
Херсонська область, Каховський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

СПІВПРАЦЯ - ЗАПОРУКА УСПІХУ

Дата: 19.03.2021 13:37
Кількість переглядів: 590

   11 березня 2021 року до опорного навчального закладу «Хрестівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів Хрестівської сільської ради Херсонської області» та до Хрестівського ясел-садка «Веселка» загального типу Хрестівської сільської ради Херсонської області завітав представник Турецького агентства, яке відповідає за координацію та надання міжнародної технічної допомоги «ТІКА» в Україні Джунейт Есмер. Долучились до зустрічі на відкритому повітрі  голова громадського об’єднання «Всеукраїнське товариство месхетинських турок «Ватан» у Херсонській області Джаврієв Камолжон, сільський голова Хрестівської сільської ради Хільченко Сергій Володимирович, начальник відділу освіти, культури, молоді і спорту виконавчого комітету Хрестівської сільської ради Шиманська Тетяна Анатоліївна, ініціатор проєкту і активний член батьківської громадськості Музаффаров Іслам Іскандарович,  жителі села Музаффаров Іскандар Капітанович, Шабанов Ідріс.

   Відтак під час візиту обговорили можливості співпраці громади з агентством, зокрема — задля реалізації проєкту побудови майданчика зі штучним покриттям у опорному навчальному закладі «Хрестівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів Хрестівської сільської ради Херсонської області».

   Сільський голова наголосив, що співпраця села із компанією була успішно реалізована ще до об’єднання громади (2014-2015 роки). Це була реконструкція артезіанських свердловин в рамках проєкту міжнародної технічної допомоги «Проєкту підвищення сільськогосподарського виробництва і розвитку сільських територій» за ініціативи Музаффарова Іскандара Капітановича.

   Директор опорного навчального закладу громади Вишневецька Світлана Миколаївна презентувала заклад за різними напрямками роботи. Відмітила тісну співпрацю з батьками дітей турецької національності, вказала на результативність вихованців у конкурсах, олімпіадах, змаганнях, фестивалях. Зупинилась на фізкультурно-спортивній діяльності закладу. Уже 4-й рік поспіль здобувачі закладу, команда «Славута ЮГ» є переможцями спортивно-масових заходів різних рівнів. Не вистачає лише зручних умов для тренування не тільки учнів, а й молоді села.

  Представники оглянули територію закладу, де заплановано облаштування майданчика. Тривале обговорення додало сподівання на успішній реалізації проєкту.

   Під час візиту гостей до Хрестівського ясел-садка «Веселка» загального типу керівник Степаненко Олена Олександрівна провела віртуальну екскурсію по закладу. Наголосила, що дітей турецької національності за три останні роки  збільшилось удвічі, ніж українців. Таштанов Ахмед, вихованець ясел-садка, виявив бажання і продекламував гостеві вірш про Україну. Джунейт Есмер був приємно вражений і зняв цей виступ собі на телефон.

   Говорили про співпрацю з родинами  турецької національності. Говорили і про проблеми садочка: відсутність спортмайданчика, застарілі пісочниці, гірки та каруселі, не вистачає оргтехніки.

  Візит гостя у громаді, дотримуючись усіх протиепідемічних і карантинних обмежень, тривав недовго. Поспілкувались.  Сфотографувались на пам’ять. Запрошували до громади в гості після скасування карантину. А зараз чекаємо новин від агенства і віримо, що наш проєкт буде успішно реалізований.

Довідка

 Турецьке агентство зі співробітництва та координації (T?KA) — підрозділ департаменту віце-президента Туреччини, який відповідає за координацію та надання міжнародної технічної допомоги.

  ТІКА співпрацює через 58 координаційних офісів із більш ніж 170 країнами світу та здійснює допомогу, з метою розвитку.

    Координатор програм T?KA в Україні - Джунейт Есмер.

   Координаційний офіс T?KA в Україні працює з 1997 року та реалізує проекти в таких сферах як освіта, охорона здоров’я, захист культурної спадщини, обмін досвідом, посилення інституційної спроможності органів державної влади тощо. За роки роботи в Україні T?KA впровадила близько 500 проектів.


 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень