Хрестівська сільська військова адміністрація
Херсонська область, Каховський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ПРО ОБЛАСНУ АКЦІЮ "ЗАКВІТЧАЄМ УКРАЇНУ РУШНИКАМИ"

Дата: 05.03.2021 08:25
Кількість переглядів: 526

Фото без опису

 

    У серпні 2021 року Україна святкуватиме 30 річницю своєї Незалежності. З цієї нагоди Херсонський обласний Центр народної творчості оголошує обласну акцію «Заквітчаєм Україну рушниками». Ця акція є розширеним продовженням перфомансу, який проходив у 2019 році до 75-річчя Херсонщини. У зв’язку з децентралізацією і створенням нових територіальних громад розширився список потенційних учасників акції.

    Запрошуємо майстрів народного мистецтва, зокрема вишивальниць з громад, які не брали участь у попередній акції, або вишили рушник з назвою реформованого району, взяти участь у створенні нового спільного арт-об’єкту «Рушники Херсонщини».

   Ідея цієї акції – створити єдиний арт-об’єкт, який буде складатись з окремих рушників, що будуть вишиті силами місцевих майстрів з назвами новостворених громад та орнаментами, які притаманні цьому регіону.

    Таким чином створиться єдина вишита композиція, що презентуватиме розмаїття талантів Херсонщини та стане своєрідною вишиваною славицею Україні до її значущої дати.

  Обласний Центр народної творчості зобов’язується надати полотно для вишивання рушника кожній громаді, що зголоситься на участь у цій акції.

  Просимо у термін до 10 березня 2021 року зареєструватись на участь у акції, вказавши громаду та прізвище вишивальниці або майстрів, які будуть створювати рушник від громади (вказати контакти).

   Від оперативності та кількості учасників будуть залежати розрахунки та придбання матеріалів для акції.

  Приблизні пропорції рушників: довжина полотна – 120 см; ширина полотна – 33 см; середина з вишитою назвою громади чи району – 50 см; орнаменти з боків - по 25 см; відступи від країв – по 10 см.

  Підсумком акції «Заквітчаєм Україну рушниками» стане загальна масштабна композиція з усіх рушників від громад, презентація якої відбудеться в рамках урочистих святкувань 30-ї річниці Незалежності України.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень