Хрестівська сільська військова адміністрація
Херсонська область, Каховський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ДЕЯКІ ТОНКОЩІ ПОДАТКОВОГО ЗАКОНОДАВСТВА

Дата: 03.03.2021 15:47
Кількість переглядів: 353

Борг зі сплати ЄСВ – у формі відкритих даних

  Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі інформує, що на офіційному вебпорталі ДПС України за посиланням  https://tax.gov.ua/media-tsentr/novini/454418.html висвітлено наступну інформацію.

 ДПС продовжує курс щодо політики відкритості, що підтверджується оприлюдненням нового набору даних у формі відкритих даних «Інформація про платників, які мають борг (недоїмку) зі сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування».

 Зазначений набір даних оприлюднений на офіційному вебпорталі ДПС https://tax.gov.ua/datasets.php?d=DFS20210222164442 та на Порталі відкритих даних Єдиного державного вебпорталу відкритих даних https://data.gov.ua/dataset/8e7a4472-a010-4656-bfe9-60959ba5209d.

  Періодичність оновлення цього набору даних відбувається щомісячно, про що зазначено у Паспорті набору даних.

 Додатково повідомляємо, що набір даних оприлюднений у машиночитаному форматі «csv», як передбачено постановою Кабінету Міністрів України від 21 жовтня 2015 року «Про затвердження Положення про набори даних, які підлягають оприлюдненню у формі відкритих даних», зі змінами, а також з кодуванням UTF – 8 згідно з Методичними рекомендаціями, які оприлюднені у розділі «Інфохаб» Єдиного державного вебпорталу відкритих даних.

 

Які способи отримання фіскального чеку покупцем за оплачені товари (послуги) через ПРРО?

 Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м.Севастополі відповідає на запитання платників податків.

  Законом України від 20 вересня 2019 року № 128-IX «Про внесення змін до Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» та інших законів України щодо детінізації розрахунків в сфері торгівлі і послуг» встановлено, що суб’єкти господарювання, які здійснюють розрахункові операції в готівковій та/або в безготівковій формі (із застосуванням електронних платіжних засобів, платіжних чеків, жетонів тощо) при продажу товарів (наданні послуг) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, а також операції з приймання готівки для подальшого її переказу зобов’язані надавати особі, яка отримує або повертає товар, отримує послугу або відмовляється від неї, в обов'язковому порядку розрахунковий документ встановленої форми та змісту на повну суму проведеної операції, створений в паперовій та/або електронній формі (у тому числі, але не виключно, з відтворюванням на дисплеї пристрою, на якому встановлений програмний реєстратор розрахункових операцій QR-коду, який дозволяє особі здійснювати його зчитування та ідентифікацію з розрахунковим документом за структурою даних, що в ньому міститься, та/або надсиланням електронного розрахункового документа на наданий такою особою абонентський номер або адресу електронної пошти).

 

Про укладення договору оренди землі

   Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі нагадує, що укладення договору оренди земельної ділянки здійснюється:

 1. Щодо земель приватної власності:

   - за згодою орендодавця та особи, яка вправі набувати право оренди на таку земельну ділянку;

 2. Щодо земель державної або комунальної власності:

     - на підставі рішення відповідного органу виконавчої влади або органу місцевого самоврядування – орендодавця, або за результатами аукціону;

      - на підставі цивільно-правового договору або в порядку спадкування.

 Істотними умовами договору оренди земельної ділянки є:

    - об’єкт оренди (кадастровий номер, місце розташування та розмір земельної ділянки);

      - дата укладення та строк дії договору оренди;

     - орендна плата із зазначенням її розміру, індексації, способу та умов розрахунків, строків, порядку її внесення і перегляду, відповідальності за її несплату, а також інші умови, встановлені за домовленістю сторін.

  Якщо договір не містить хоча б одну із зазначених істотних умов, у майбутньому він може бути визнаний неукладеним у судовому порядку.

  У разі якщо договором оренди землі передбачено здійснення заходів, спрямованих на охорону та поліпшення об’єкта оренди, до договору додається угода щодо відшкодування орендарю витрат на такі заходи.

   Інші умови у договорі оренди землі можуть зазначатися лише за згодою сторін.

 Земельна ділянка за договором оренди землі вважається переданою орендодавцем орендареві з моменту державної реєстрації права оренди в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно.

  Зміна умов договору оренди землі здійснюється за взаємною згодою сторін у письмовій формі шляхом укладення додаткової угоди.

  У разі недосягнення згоди щодо зміни умов договору оренди землі спір вирішується у судовому порядку.

 Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX» https://t.me/infoTAXbot.

                                                                                    Пресслужба Головного управління

ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі

 

           


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень