Хрестівська сільська військова адміністрація
Херсонська область, Каховський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

У ЦЕНТРІ УВАГИ ЗАСТОСУВАННЯ РРО

Дата: 18.02.2021 11:00
Кількість переглядів: 394

Фото без опису

 

   Головним управлінням ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі запроваджено новий інформаційно-просвітницький проект «Власний податковий консультант у Facebook», метою якого є роз’яснення новацій у сфері застосування РРО.

    Цей сервіс працює на офіційній сторінці Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі в Facebook, у режимі прямої онлайн-трансляції.

     У рамках проекту податківці щомісяця проводять вебінари з питань застосування РРО. Усі учасники заходу мають ексклюзивну можливість отримати відповіді на питання, які їх турбують.

     Проведення наступного тренінгу заплановано на 23 лютого цього року. Спікером заходу стане заступник начальника відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту Роман Мальований.

   Запрошуємо підприємців взяти участь у вебінарі. Буде надзвичайно цікаво!                                                                             

Застосування РРО при наданні ломбардами фінансових послуг

    Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі нагадує , що статтею 1 Закону України від 12 липня 2001 року № 2664-ІІІ «Про фінансові послуги та державне регулювання ринків фінансових послуг» встановлено, що ломбарди належать до фінансових установ і здійснюють свою діяльність у сфері надання фінансових послуг, зокрема, надання коштів у позику.

    Відповідно до п. 1 ст. 3 Закону України від 06 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (далі – Закон № 265) суб’єкти господарювання, які здійснюють розрахункові операції в готівковій та/або в безготівковій формі (із застосуванням електронних платіжних засобів, платіжних чеків, жетонів тощо) при продажу товарів (наданні послуг) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, а також операції з приймання готівки для подальшого її переказу зобов’язані проводити розрахункові операції на повну суму покупки (надання послуги) через зареєстровані, опломбовані у встановленому порядку та переведені у фіскальний режим роботи реєстратори розрахункових операцій (далі – РРО) або через зареєстровані фіскальним сервером контролюючого органу програмні РРО (далі – ПРРО) зі створенням у паперовій та/або електронній формі відповідних розрахункових документів, що підтверджують виконання розрахункових операцій, або у випадках, передбачених Законом № 265, із застосуванням зареєстрованих у встановленому порядку розрахункових книжок.

   Отже, суб’єкт господарювання, який здійснює свою діяльність у сфері надання фінансових послуг, зокрема, надання коштів у позику ломбардами, повинен проводити розрахункові операції із застосовуванням РРО або ПРРО.

    Зареєструвати програмний РРО швидко та просто. Для цього необхідно перейти за посиланням https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/programniy-reestrator-rozrahunkovih-operatsiy/.

    Детально ознайомитися з процедурою реєстрації ПРРО можна у відеоуроці, який розміщено за посиланням https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/video-lessons/6842.html.

    Довідково: станом на 01.02.2021 на Херсонщині зареєстровано 47  ломбардів, які мають розгалужену мережу власних відокремлених підрозділів. За 2020 рік до зведеного бюджету вони сплатили 3 млн гривень податків.

                                                                                    Пресслужба Головного управління

ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень