Хрестівська сільська військова адміністрація
Херсонська область, Каховський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ПРОВЕДЕННЯ ЗАХОДІВ ДО ДНЯ ВШАНУВАННЯ УЧАСНИКІВ БОЙОВИХ ДІЙ НА ТЕРИТОРІЇ ІНШИХ ДЕРЖАВ

Дата: 16.02.2021 11:00
Кількість переглядів: 8468

  На виконання пункту 5 ПЛАНУ ЗАХОДІВ з підготовки та відзначення в області у 2021 році  Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав (додається), затвердженим т.в.о. голови обласної державної адміністрації С. Козир від 01 лютого 2021 року №3/325, у закладах освіти і культури Хрестівської сільської ради Херсонської області проведено наступні виховні та  культурно-мистецькі заходи.

  Долинська загальноосвітня школа організувала: годину спілкування «Біль афганської війни»; перегляд документального фільму «Афганістан. Вся правда» https://cutt.ly/Mk1LPvf ; тематичну виставку «Афганістан болить в моїй душі»; виготовлення листівок для воїнів. Інформація висвітлена на сторінці: https://cutt.ly/Ik1Zeye .

  Класними керівниками, бібліотекарем, волонтерами школи, учасниками гуртка «Джура» Надеждівської  загальноосвітньої школи проведено:  тематичні уроки («Крізь пекло Афганської війни», «Афганістан звучить в моїй душі», «Ціна чужої війни»). перегляд документального фільму «Останній солдат Афганістану»; інформаційну хвилину «Афганістан звучить в моїй душі»,  виставку малюнків «Я малюю МИР». Організовано привітання учасників бойових дій, що відбувалися  на території інших держав; покладання квітів на могилу та до меморіальної дошки односельця, загиблого воїна-інтернаціоналіста Мироненка Олега Миколайовича; виставку літератури, статей та висвітлення подій бойових дій на території Республіки Афганістан «Чорна тінь Афганістану».

  З метою вшанування громадян, які виконували військовий обов’язок на території інших держав, сімей загиблих воїнів, формування в учнівської молоді шанобливого ставлення до воїнів-інтернаціоналістів, активної громадянської та патріотичної позиції  у вестибюлі Новонаталівської загальноосвітньої школи оформлено інформаційний бюлетень «15 лютого – День вшанування учасників бойових дій на території інших держав»; опубліковано привітання  у соціальній мережі Facebook  учаснику бойових дій на території Афганістану Симоненку С.В.; класними керівниками проведено тематичні години спілкування «Я попрошу у вічності краси і права на душевність і сердечність…»,  «Крізь пекло Афганської війни»); перегляд документальних відео «Молодість у полум’ї війни», «Вогнем і полум’ям обпалені навік», «Крізь пекло Афганської війни».

  У Хрестівській загальноосвітній школі  педагогічними працівниками та здобувачами освіти були сплановані та проведені заходи роз’яснювального характеру: тематична виставка літератури, статей, історичних документів на висвітлення подій бойових дій на території Республіки Афганістан «Чорна тінь Афганістану», перегляд документального фільму «Останній солдат Афганістану»; інформаційно-просвітницькі години для учнів 2-4 класів «Їх молоде життя обірвала Афганська війна»; тематичні виховні години для учнів 5-11 класів: «Крізь пекло Афганської війни», «Ціна чужої війни», «Час і досі не загоїв рани», «Сторінками історії. Ми будемо довго пам’ятати», «Афганістан. Крізь пекло війни», «Час і досі не загоїв рану – цей одвічний біль Афганістану», «Афганська війна – як це було?», «Події Афганістану на сучасний погляд».

  З метою вшанування громадян, які виконували військовий обов’язок на території інших держав, серед здобувачів освіти  Шевченківської загальноосвітньої школи  були реалізовані тематичні заходи: інформаційна година «Афганістан болить в моїй душі»; тематична виставка «Біль Афгану – на віки»; перегляд документальних фільмів: «Свій серед чужих», «Афган. Чужа та непотрібна війна», «Афганістан».

  Для учасників бойових дій населеного пункту с. Долинське працівники сільського Будинку культури організували літературно-музичну композицію «Афганістан мій біль, моя, пекуча пам’ять».

  У Надеждівському сільському Будинку культури створили відеопрезентацію про учасників бойових дій, що тривали на території інших держав, які на даний час проживають на території села/

(Для перегляду відеопрезентації натисніть на зображення)

Фото без опису

  Працівники  Новонаталівського сільського Будинку культури  організували перегляд фільму «Бойові друзі»  та змонтували відео про воїна-інтернаціоналіста Симоненка Сергія Васильовича «Крізь пекло Афганської війни».

(натисніть на зображення для перегляду відео)

Фото без опису

  У приміщенні бібліотеки Хрестівського сільського Будинку культури оформлено виставку фотохроніку «Афганістан: обов’язок, подвиг, трагедія», презентовано тематичну книжкову виставку «Вогненні рейси Афгана» та проведено годину спілкування «Афганістан далекий, у кожній пам’яті живий».

  В Шевченківському сільському будинку культури  оновлено стенд загиблому воїну-інтернаціоналісту Шевченку Генадію Михайловичу.

  Шевченківська, Хрестівська та Надеждівська загальноосвітні школи І-ІІІ ступенів підготували статті про загиблих воїнів-інтернаціоналістів Шевченка, Пожарського, Мироненка, які надруковані у районній газеті «Голос Таврії» від 11 лютого 2021 року №4 та висвітлені на сайті громади за посиланням: https://cutt.ly/9k1CaR7 .

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень