Хрестівська сільська військова адміністрація
Херсонська область, Каховський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

УВАГА! ВАЖЛИВА ІНФОРМАЦІЯ! ЗВЕРНІТЬ УВАГУ ЩОДО ОБРОБІТКУ ПОСІВІВ ОЗИМИХ ЗЕРНОВИХ КУЛЬТУР ВІД МИШОПОДІБНИХ ГРИЗУНІВ

Дата: 14.01.2021 10:43
Кількість переглядів: 422

  За останній тиждень в Чаплинському районі відмічено масову загибель сірих журавлів на території Великого Чапельського Поду біосферного заповідника «Асканія-Нова». На час проведення епізоотичного розслідування було виявлено 46 трупів сірого журавля, загибелі інших видів птиці не спостерігалась.

  Просимо звернути вашу увагу, щодо обробітку посівів озимих зернових культур від мишоподібних гризунів та рекомендуємо обережно поводитися з отруєними принадами на полях .

 Якщо на одному гектарі посівів озимих та багаторічних трав щільність мишоподібних гризунів досягає 3-5 і більше колоній, то треба негайно приступити до винищувальних заходів. Найефективнішим і найекономічнішим способом боротьби з гризунами є застосування родентицидів. Провести винищувальні заходи потрібно вчасно і в короткий термін.

 Для захисту посівів озимих зернових культур проти мишоподібних гризунів використовувати біологічні препарати та родентициди дозволені до використання в Україні, згідно «Переліку пестицидів та агрохімікатів». Рекомендовані препарати згідно методики застосування закладають в нори з послідуючим їх засипанням. Кожний родентицид використовують відповідно до рекомендацій виробника і які слід бездоганно виконувати через високу токсичність цих препаратів.

  Під час проведення захисних заходів від мишоподібних гризунів слід дотримуватись загальноприйнятих державних санітарних правил ДСП 8.8.1.2.001-98 та правил особистої гігієни і точно виконувати інструкції по застосуванню препаратів.

 Доводимо до Вашого відома, що наказом Міністерства екології та природних ресурсів України від 05.12.2013 року скасовано державну реєстрацію пестицидів на основі фосфіду цинку та виключено їх з Державного реєстру пестицидів і агрохімікатів, дозволених до використання на території України від мишоподібних гризунів. Дана вимога стосується таких пестицидів: принади родентицидні ФОСВІТ, г, РОДЕНФОС, СТРІЛЕЦЬ, а також препарати РОДЕНФОС, п., СТРІЛЕЦЬ, п.5 ФОСВІТ, п.,   ЩУРИН, п. тому їх використання заборонено.

 Пам'ятайте: застосування навіть найефективніших засобів від повторного заселення гризунами не рятує. А головне при боротьбі з мишоподібними гризунами не слід забруднювати навколишнє середовище і піддавати ризику здоров'я і життя людини.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень