Хрестівська сільська військова адміністрація
Херсонська область, Каховський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

НОВОТРОЇЦЬКЕ ВІДДІЛЕННЯ УПРАВЛІННЯ ВИКОНАВЧОЇ ДИРЕКЦІЇ ФОНДУ СОЦІАЛЬНОГО СТРАХУВАННЯ УКРАЇНИ В ХЕРСОНСЬКІЙ ОБЛАСТІ ІНФОРМУЄ

Дата: 24.12.2020 14:31
Кількість переглядів: 598

 

 

  Значну частину свого життя людина зайнята працею, без якої неможливо існування суспільства та усіх його компонентів. На жаль при виконанні виробничих обов’язків з людиною трапляються негаразди - професійні захворювання , нещасні випадки, під час яких працівники втрачають здоров’я і як наслідок – можлива інвалідність або навіть смерть.

  У Новотроїцькому відділенні Фонду перебувають на обліку застраховані особи Чаплинського, Новотроїцького, Нижньосірогозького, Іванівського районів.

    За 11 місяців 2020 року Новотроїцьке відділення зареєструвало 3 нещасні випадки пов'язані з виробництвом  та  2 випадки смерті на підприємстві, які не пов’язані з виробництвом, оскільки смерть настала від загального захворювання, що підтверджено висновками судово – медичної експертизи.

     Як показує аналіз виробничого травматизму, основними причинами травмування людей,  як правило,  є організаційні. При цьому одним загальним порушенням, особливо для малих підприємств, є те, що керівники не пройшли навчання з питань охорони праці, що автоматично тягне за собою відсутність розроблених інструкцій за професіями і видами робіт. Немає і відповідальних за безпечну експлуатацію устаткування, виробничих будівель і споруд . Працівників допускають до самостійного виконання робіт без інструктажів, стажування і перевірки знань з питань охорони праці. Більше половини випадків трапляється внаслідок порушення трудової і виробничої дисципліни, вимог охорони праці та в стані алкогольного сп’яніння.

   Важливим завданням адміністрацій підприємств усіх форм власності, як і раніше, є проведення профілактичних заходів, направлених на усунення шкідливих і небезпечних виробничих факторів попередження нещасних випадків на виробництві, професійних захворювань та інших випадків загрози здоров’ю застрахованих, викликаних умовами праці. Наголошуємо на необхідності проходження медичних оглядів згідно встановлених термінів.

  Всі ці вимоги нормативно-правових актів відомі, але невиконання їх може призвести до непоправного. Слід пам’ятати, що саме від дій та відповідальності керівництва та посадових осіб залежать спокій, добробут та здоров’я працюючих.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень