Хрестівська сільська військова адміністрація
Херсонська область, Каховський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ДАЙЖЕСТ ПОДАТКОВИХ НОВИХ від 21.12.2020 р.

Дата: 21.12.2020 16:40
Кількість переглядів: 470

Місцеві громади Чаплинського району отримали 153 мільйони гривень податкових платежів

    У Головному управлінні ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі поінформували про податки - лідери, що наповнили місцевий бюджет Чаплинського району протягом січня - листопада 2020 року. Всього з початку року від чаплинських платників до місцевого бюджету надійшло 153,2 млн гривень податків і зборів. Порівняно з відповідним періодом минулого року надходження зросли на  22,7 млн гривень або на 17 відсотків.

  Перше місце традиційно займає податок на доходи фізичних осіб. Його надходження склали 95 млн гривень. Це на 14,8 млн гривень більше, ніж за аналогічний період 2019 року.

    На другому місці – єдиний податок. Обсяг його надходжень склав    26,7 млн гривень.

     На третьому місці лідирує плата за землю. З початку року до місцевого бюджету району надійшло 22,5 млн гривень земельного податку та орендної плати, з приростом на 3,6 млн гривень.

   Кошти, що надходять до місцевого бюджету, сприяють вирішенню і реалізації багатьох соціальних та інфраструктурних проєктів, а також наданню більш якісних та різноманітних послуг жителям Чаплинського району.

 

Підприємцям про податковий борг: прощення фінансових санкцій

    Ексклюзивні коментарі від спеціалістів Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі  у Facebook за посиланням: https://www.facebook.com/tax.kherson.crimea.sevastopol/.

     22 грудня 2020 року о 09:00 онлайн вебінар про новозміни з питань податкового боргу.

      Головний спікер: Ганна Дудченко - Управління по роботі з податковим боргом

 

Фото без опису

Спрощенці першої групи тимчасово звільнені від сплати єдиного податку та єдиного внеску

         Законом України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо соціальної підтримки платників податків на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-Co V-2» від 04.12.2020 №1072-ІХ, передбачені пільги для фізичних осіб-підприємців платників єдиного податку першої групи.

         Зокрема, платники єдиного податку першої групи тимчасово звільняються:

         - від сплати єдиного податку за грудень 2020 року та січень – травень 2021 року (крім випадків порушення умов застосування першої групи платників єдиного податку);

         - від нарахування, обчислення та сплати єдиного внеску за періоди з 1 по 31 грудня 2020 року, з 1 по 31 січня, з 1 по 28 лютого, з 1 по 31 березня, з 1 по 30 квітня та з 1 по 31 травня 2021 року за себе. Такі особи можуть прийняти рішення про нарахування, обчислення та сплату єдиного внеску за зазначені періоди в розмірах та порядку, визначених Законом України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» (далі – Закон про ЄСВ). У такому разі інформація про сплачені суми зазначається у звітності про нарахування єдиного внеску за звітний період, визначений для таких осіб Законом про ЄСВ;

         - для платників єдиного податку першої групи, які не сплачували страхові внески за грудень 2020 року, січень - травень 2021 року, такі періоди включаються до страхового стажу та вважатиметься, що страхові суми було сплачено у розмірі мінімального страхового внеску, визначеного законодавством для кожного з таких періодів.

         Тобто єдиний внесок та єдиний податок спрощенці першої групи можуть не сплачувати за грудень 2020 року та 5 місяців з січня по травень (включно) 2021 року. Важливо, що законом чітко визначено, що ці місяці несплати єдиного внеску включаються до страхового стажу єдинника першої групи.

Увага! Підприємцям про податковий борг: списання податкового боргу до 3060 гривень

    Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі інформує, що Законом України від 04.12.2020 р. №1072-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо соціальної підтримки платників податків на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (далі -  Закон № 1072), який набрав чинності 10 грудня 2020 року (опублікований у виданні «Голос України» 09.12.2020 р.) передбачено списання незначних сум податкового боргу.

  Списанню підлягає податковий борг (у тому числі штрафні санкції і пеня) платника податків, сукупний розмір якого за усіма податками і зборами не перевищує 3 060 гривень (включно), що обліковувався станом на
1 листопада 2020 року та залишився несплаченим/ непогашеним станом на дату списання такого боргу.

   Не підлягає списанню податковий борг з податків та зборів, які відповідно до податкового, митного та іншого законодавства справляються у зв'язку із ввезенням (пересиланням) товарів на митну територію України або територію вільної митної зони або вивезенням (пересиланням) товарів з митної території України або території вільної митної зони, а також податковий борг осіб, на яких поширюються судові процедури, визначені Кодексом України з процедур банкрутства.

   Заборгованість зі сплати єдиного соціального внеску не підпадає під списання згідно з нормою пункту 24 підрозділу 10 розділу XX ПКУ (зі змінами, внесеними Законом № 1072), однак частина заборгованості зі сплати єдиного внеску може бути списана згідно з нормою пункту 915
розділу VIII Закону про ЄСВ, до якого внесено зміни, описані вище.

    Під дію Закону № 1072 підпадають усі категорії платників податків, крім осіб, на яких поширюються судові процедури, визначені Кодексом України з процедур банкрутства, та осіб, які мають податковий борг з митних платежів.

   Звертаємо Вашу увагу, що заява на списання податкового боргу до 3 600 не подається, оскільки списання здійснюється контролюючим органом одноразово та одночасно усім платникам податків, сукупна сума податкового боргу яких станом на 1 листопада 2020 року не перевищувала 3 060 гривень (включно) та залишилась непогашеною на дату такого списання.

  Також після проведення списання податкового боргу майно платника податків звільняється з-під податкової застави та виключається з відповідних державних реєстрів. Також інформація про списані суми передається до органів Державної виконавчої служби для закриття виконавчих проваджень.

   Інформацію про списання податкового боргу платник податків може отоимати в приватній частині Електронного кабінету (в доступній для перегляду платнику податків інформації про стан розрахунків з податків та зборів буде відображена сума списання із посиланням на Закон №1072) за посиланням: https://cabinet.tax.gov.ua/.

    Також інформацію про таке списання щодо суб'єктів господарювання після його проведення буде оприлюднено на вебпорталі ДПС (https://tax.gov.ua/). Крім того, інформація про проведене списання надаватиметься платнику податків у разі його звернення до контролюючого органу із відповідним запитом.

    Детальніше про зміни за посиланням: https://kherson.tax.gov.ua/media-ark/news-ark/444740.html

 

Місцевий бюджет Чаплинського району поповнився легальними доходами на 670 тисяч гривень

 

   Легалізація підприємницької діяльності та трудових відносин - один із пріоритетних напрямків діяльності Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі. Аби всі жителі Чаплинського району були соціально захищеними, а місцевий бюджет не втрачав кошти від прихованих доходів, фахівці Чаплинської ДПІ постійно роз’яснюють та беруть участь у роботі міжвідомчих робочих груп із легалізації найманої праці. У результаті за 11 місяців 2020 року бюджет Чаплинського району додатково отримав майже 670 тис. гривень податків та зборів.

 Зокрема, з початку року в районі проведено 32 інспекційні відвідування. Встановлено 342 особи, праця яких використовувалась без належного оформлення трудових відносин та сплати податків. Завдяки комплексу заходів до бюджету додатково надійшло 355,5 тис. гривень єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, 290,7 тис. гривень податку на доходи фізичних осіб та 24,3 тис. гривень військового збору.

 Окрім того, до державної реєстрації залучено 93 громадянина, які здійснювали підприємницьку діяльність без реєстрації фізичної особи-підприємця. Як результат, – бюджет додатково отримав 87 тис. гривень податків і зборів.

 Начальниця Чаплинської ДПІ Оксана Добрянська звертає увагу роботодавців на дотримання ними вимог трудового законодавства - офіційне оформлення працівників, своєчасну виплату заробітної плати та недопущення її виплати в «конвертах». Це дозволить своєчасно наповнювати місцевий бюджет та забезпечити соціальні гарантії мешканцям Чаплинського району.

                                                                                    Пресслужба Головного управління

ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень