Хрестівська сільська військова адміністрація
Херсонська область, Каховський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ДАЙЖЕСТ ПОДАТКОВИХ НОВИН ВІД 16.12.2020 р.

Дата: 16.12.2020 15:38
Кількість переглядів: 435

Фото без опису

Бюджети громад Херсонщини чекають 231 мільйон гривень  податкових боргів

    За інформацією спеціалістів управління по роботі з податковим боргом Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі, на 01.12.2020 підприємства та організації - юридичні особи заборгували бюджетам місцевих громад Херсонщини понад 231 млн гривень податків та зборів.

  Третину загальної суми податкового боргу або 75,3 млн гривень складають податкові борги до місцевого бюджету від 1172 суб’єктів господарювання, котрі перебувають на обліку ДПІ у м. Херсоні. Бюджет м. Нової Каховки недоотримав від 80 підприємств 54,6 млн. гривень місцевих податків та зборів. Не поспішають розраховуватися з місцевим бюджетом 122 суб’єкти господарювання ДПІ у Генічеському районі, які заборгували 21,5 млн. гривень податків та зборів.

     Сумлінними виявилися платники податків - юридичні особи, які обліковуються у ДПІ Високопільського району, та не мають податкового боргу до місцевих бюджетів.

    Після завершення місцевих виборів та формування місцевих рад на Херсонщині, саме представники новообраних органів місцевого самоврядування мають об’єднатися із спеціалістами Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі задля активної роботи з підприємствами-боржниками.

  Напередодні новорічних та різдвяних свят податківці області запрошують платників податків Херсонщини вчасно виконати свій конституційний обов’язок та сплатити податки до бюджету! У новий рік - без боргів!

  Детальніше про податковий борг боржників – юридичних осіб до місцевих бюджетів у розрізі районів – https://kherson.tax.gov.ua/media-ark/445224.html.

 

Нюанси оподаткування доходу від діяльності, не зазначеної у реєстраційних даних платника податку

  Податківці Херсонщини нагадують фізичним особам - підприємцям, якщо вони отримали дохід від тих видів діяльності, що не вказані у реєстраційних даних, то такий дохід оподатковується за загальними правилами.

 Відповідно до п.177.6 ст.177 Податкового кодексу України зі змінами та доповненнями (далі – ПКУ), якщо фізична особа - підприємець отримує інші доходи, ніж від провадження підприємницької діяльності, у межах обраних ним видів такої діяльності, такі доходи оподатковуються за загальними правилами, встановленими ПКУ для платників податку - фізичних осіб.

   Водночас п.177.8 ст.177 Кодексу визначено, що під час нарахування (виплати) фізичній особі - підприємцю доходу від здійснення підприємницької діяльності, суб’єкт господарювання та/або самозайнята особа, які нараховують (виплачують) такий дохід, не утримують податок на доходи у джерела виплати, якщо фізичною особою - підприємцем, яка отримує такий дохід, надано копію документу, що підтверджує її державну реєстрацію відповідно до закону як суб’єкта підприємницької діяльності. Це правило не застосовується в разі нарахування (виплати) доходу за виконання певної роботи та/або надання послуги згідно з цивільно-правовим договором, коли буде встановлено, що відносини за таким договором фактично є трудовими, а сторони договору можуть бути прирівняні до працівника чи роботодавця відповідно до п.п.14.1.195 та 14.1.222 п.14.1 ст.14 ПКУ.

   Спілкуйся з податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX» - https://t.me/infoTAXbot. Підписуйтеся на Telegram-канал ДПС України https://t.me/tax_gov_ua.

    Читайте більше інформації на офіційній сторінці Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі у соціальній мережі Facebook - https://www.facebook.com/tax.kherson.crimea. sevastopol.

 

                                                                        Пресслужба Головного управління

ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень