Хрестівська сільська військова адміністрація
Херсонська область, Каховський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ДАЙЖЕСТ ПОДАТКОВИХ НОВИН ВІД 19.11.2020 РОКУ

Дата: 19.11.2020 10:28
Кількість переглядів: 428

Фото без опису

До уваги автовласників та покупців пального на АЗС

 Державною податковою службою України здійснюється постійний моніторинг та аналіз операцій з продажу пального через реєстратори розрахункових операцій на АЗС.

  Встановлено, що при продажу пального на АЗС почастішали випадки зазначення недостовірної форми оплати.

 Одним з обов’язкових реквізитів фіскального чека є позначення форми оплати (готівкою, електронним платіжним засобом, у кредит тощо), суми коштів за цією формою оплати та валюти операції.

 Така вимога передбачена Положенням про форму та зміст розрахункових документів/електронних розрахункових документів, затвердженим наказом Міністерства фінансів України від 21.01.2016 № 13, із змінами та доповненнями.

 При проведенні розрахунку готівкою за пальне касирами на АЗС умисно здійснюється заміна форми розрахунку з готівкової на безготівкову, що дозволяє отримати необліковані готівкові кошти. Наприклад: при оплаті пального в готівковій формі фіскальний чек має містити інформацію про форму оплати «Готівкою». У випадку ж підміни форми оплати у фіскальному чеку буде вказано безготівкову форму оплати «Талон», «Чек», «Відомість», «Попередня оплата» тощо.

 Загалом для покупців це не впливає на якість отриманого пального, але має негативний вплив на економіку держави.

  Для запобігання таким випадкам просимо звертати увагу на реквізити фіскальних чеків, які видаються покупцям на АЗС при продажу пального, зокрема на те, чи відповідає форма розрахунку тій, в якій його проведено.

  Одночасно нагадуємо, що кожен покупець товарів чи споживач послуг,  отримавши фіскальний чек, має можливість скористатися сервісом «Пошук фіскального чека» та перевірити законність здійснення розрахункової операції, співставивши дані з отриманого при розрахунку чека з інформацією, наявною в інформаційних базах на вебпорталі ДПС.

  У випадку виявлення фактів підміни форми розрахунків з готівкової на безготівкову у фіскальних чеках продажу чи відсутності електронної копії чека на вебпорталі ДПС просимо інформувати податкові органи для організації та проведення відповідних контрольно-перевірочних заходів.

 

Чи відносяться до розрахункового документу фіскальній чек, який друкується через «Програмний РРО»?

 Визначення розрахункового документу встановлено Законом № 128-IX, згідно з яким:

  розрахунковий документ - це документ встановленої форми та змісту (касовий чек, товарний чек, видатковий чек, розрахункова квитанція, проїзний документ тощо), що підтверджує факт продажу (повернення) товарів, надання послуг, операцій з видачі готівкових коштів держателям електронних платіжних засобів, отримання (повернення) коштів, торгівлю валютними цінностями в готівковій формі, створений в паперовій та/або електронній формі (електронний розрахунковий документ) у випадках, передбачених цим Законом, зареєстрованим у встановленому порядку реєстратором розрахункових операцій або програмним реєстратором розрахункових операцій, чи заповнений вручну. 

Гаряча лінія на тему: «Громадянам про сплату майнових податків»

  20 листопада 2020 року з 11 год. 00 хв. до 12 год. 00 хв. Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та       м. Севастополі проведе «гарячу» телефонну лінію на тему: «Громадянам про сплату майнових податків».

 На запитання платників відповідатиме Олена Банукова – начальник відділу адміністрування єдиного внеску, податку на майно та місцевих зборів з фізичних осіб управління податкового адміністрування Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі.

 Усі бажаючі можуть поставити свої запитання за номером «гарячої» телефонної лінії: (0552) 42-11-59.

Підприємцям - про реалії використання РРО

 На численні запити представників малого та середнього бізнесу Херсонщини, які здійснюють підприємницьку діяльність на ринкових містечках нашої області, у форматі інформаційно - просвітницького сервісу  Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі «Власний податковий консультант у Facebook».

 20 листопада о 10-00 годині, дивіться пряму трансляцію онлайн вебінара для підприємців на офіційній сторінці Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі у Facebook за посиланням: https://www.facebook.com/tax.kherson.crimea.sevastopol на тему: «Підприємцям - про реалії використання РРО»

   Наш спеціальний консультант - експерт у сфері використання РРО:

 Мальований Роман Васильович - управління податкових перевірок Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі.

 

Пресслужба Головного управління

ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень