Хрестівська сільська військова адміністрація
Херсонська область, Каховський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ПОДАТКОВІ НОВИНИ

Дата: 13.10.2020 10:57
Кількість переглядів: 465

Фото без опису

Інформація щодо зіставлення показників обсягів обігу та залишків пального, обігу спирту етилового

         30 вересня 2020 року завершився тестовий режим автоматичного зіставлення показників обсягів обігу та залишків пального, обігу спирту етилового.

         Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України, 12.08.2020 № 715 «Про затвердження Порядку здійснення Державною податковою службою автоматичного зіставлення показників обсягів обігу та залишків пального, показників обсягів обігу спирту етилового», податкові органи використовуватимуть результати зіставлення під час перевірок, які проводяться відповідно до закону.

         Зіставлення спрямоване на забезпечення перевірки повноти декларування та сплати акцизного податку платниками податку з обсягів ввезеного на митну територію України, виробленого та реалізованого на митній території України пального або спирту етилового.

         Мова йде про виявлення за звітний календарний місяць наявних розбіжностей між показниками системи електронного адміністрування реалізації пального та спирту етилового та Єдиного державного реєстру витратомірів-лічильників та рівнемірів - лічильників рівня пального / Єдиного державного реєстру витратомірів - лічильників обсягу виробленого спирту етилового понад встановлені допустимі значення.

         Зіставлення здійснюється за показниками станом на 1 число місяця, що настає за звітним, та проводиться, починаючи з 16 числа кожного місяця, що настає за звітним. Так, наприклад, за вересень 2020 року – починаючи з 16 жовтня 2020 року.

         При наявності розбіжностей платники можуть скласти та зареєструвати такі документи, необхідні для усунення розбіжностей, у:

         СЕА РПСЕ - акцизні накладні та/або розрахунки коригування, заявки на поповнення обсягу залишку пального або спирту етилового, передбачені статтями 231 і 232 Кодексу;

         ЄДР витратомірів-лічильників та рівнемірів - лічильників рівня пального у резервуарі / ЄДР витратомірів - лічильників обсягу виробленого спирту етилового - електронні документи для наповнення реєстрів, які формуються та надсилаються розпорядниками акцизних складів за кожним місцем розташування акцизного складу (коригуючі електронні документи).

         Результати автоматичного зіставлення платник акцизного податку може отримати, надіславши через інформаційно-телекомунікаційну систему «Електронний кабінет» на отримання в електронному вигляді повідомлення про результати зіставлення показників обсягів обігу та залишків пального, показників обсягів та залишків обігу спирту етилового за формою                J/F 1305801.

Викрито незаконне виведення (привласнення) грошових коштів державного підприємства у сумі понад 523 млн гривень

         Податківцями встановлено факти незаконного виведення (привласнення) грошових коштів державного підприємства, яке здійснювало діяльність на ринку природного газу.

         У ході аналітичного розслідування фахівцями Офісу великих платників ДПС, спільно з Офісом генерального прокурора України встановлено, що службові особи підприємства, застосувавши механізм незаконного переказу грошових коштів з банківських рахунків, вчинили низку правочинів стосовно купівлі природного газу.

         При цьому підприємства-контрагенти мали всі ознаки фіктивності, тобто в них не було ні відповідних ліцензій, ні доступу до Інформаційної платформи оператора газотранспортної системи. Сума легалізованих коштів склала 523 млн гривень.

         За вказаними матеріалами в Єдиному реєстрі досудових розслідувань зареєстровано кримінальне провадження за ст.205-1, ст.209 Кримінального кодексу України.

Шановні платники податків та громадяни!

         З метою популяризації електронних сервісів від ДПС України, опанування можливостей Електронного кабінету платника та набуття навичок надання звітності в електронному вигляді серед суб’єктів господарювання різних форм власності та громадян з 12.10.2020 року на Херсонщині стартує інформаційно - просвітницька акція «Звітуй дистанційно - дій професійно!»

         Протягом жовтня-листопада 2020 року для  громадян та підприємців області:

          - можливість отримати БЕЗКОШТОВНІ електронні цифрові ключі у ЦОПах Херсонської ДПІ та Новокаховської ДПІ або інших Акредитованих центрах кваліфікованих надавачів електронних довірчих послуг державних та банківських установ області;

          - ЩОДЕННІ податкові консультацій у форматі телефонного зв’язку «гаряча лінія» з практичних питань заповнення звітності в електронному вигляді за видами підприємницької діяльності у кожному районі;

          - ІНДИВІДУАЛЬНІ тренінги щодо заповнення податкової звітності в електронному вигляді, зручні умови для самостійної роботи в кожній податковій інспекції, комп’ютерне робоче місце, Internet.

         На Вас чекають у кожній державній податковій інспекції області!

         Дізнавайтеся більше: https://kherson.tax.gov.ua/; https://www.facebook.com/tax.kherson.crimea.sevastopol/?epa=SEARCH_BOX

         Ми завжди поряд з Вами!

Земельні відносини: податки, пільги та відповідальність

         Ексклюзивно для бізнес - спільноти та підприємців Херсонщини з червня цього року працює новий інформаційно - просвітницький сервіс «Власний податковий консультант у Facebook».

         Дивіться 16 жовтня о 10-00 годині на офіційній сторінці Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі у Facebook за посиланням: https://www.facebook.com/tax.kherson.crimea.sevastopol

         Наш консультант - експерт:

         Олексій Юсов  -  начальник відділу аналізу та прогнозування податків та зборів з фізичних осіб та єдиного внеску управління податкового адмініструання Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі.

Пресслужба Головного управління

ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень