Хрестівська сільська військова адміністрація
Херсонська область, Каховський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

30 ВЕРЕСНЯ ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ ДЕНЬ БІБЛІОТЕК

Дата: 30.09.2020 09:28
Кількість переглядів: 916

Фото без опису

   Бібліотека… Серце завмира,
Коли пірнаю в тишу таємничу,
Святилище пізнання і добра,
Що в майбуття через минуле кличе.

І осягнути незбагненну суть
Світобудови прагну заповзято,
Коли мені з полиці дістають
Важкі томи Плутарха і Сократа.

Немов надійний лоцман в морі книг,
Бібліотекар взяв штурвал у руки.
Розкуто мчить моїх фантазій бриг
Крізь холоди занепаду й розлуки.

І поки є ти, сховище книжок,
І поки ти людей рятуєш свято,
Мене не знищить соціальний шок,
Як час не вбив Плутарха і Сократа.

До дива знань і мрій, о друзі, йдіть!
Високий дух летітиме далеко…
Аби сказати: «Зупинися, мить!»
Кажу лише: «Живи, бібліотеко!»

Щороку 30 вересня відзначається Всеукраїнський день бібліотек. Бібліотека... Вічно юна оселя людського розуму, це – цілий світ, відкритий кожному, хто любить книгу. Бібліотека – це величезний книжковий храм, джерело ідей, скарбниця думки, що освітлює нам стежку в майбутнє. Ряди книжкових полиць зберігають знання і віковий досвід людства, все життя Всесвіту зосереджено тут. Кожен із нас може отримати в бібліотеці душевний спокій, втіху в печалі, моральне оновлення і щастя.

  Бібліотека – це не тільки книги. Це, перш за все, – колосальний концентрат спресованого часу, ніби поєднання тисячоліть людської думки, перенесеної  на папір, для життя в постійності, а не в плинності. Це – не просто сховище земної мудрості, а своєрідний рятівний острів, де кожен, відштовхнувши дешеві замани буднів і свят, пов’язує свою долю зі світом гострого розуму, радості відкриття, сили взаємозбагачення – світом цивілізованої культури.

    А вітання з професійним святом приймають бібліотекарі – провідники у світ знань, казок, подорожей, фантастики, наукових відкриттів. Їм відомі секрети класифікації книг, складання бібліографічних довідників та каталогів. У цей день у нас є особлива нагода згадати і подякувати за їх клопітку працю та високу місію: виховувати грамотного читача, навчити його орієнтуватися у потоці інформації, уміло користуватися ресурсами та послугами бібліотеки.

   У день Вашого професійного свята, дозвольте привітати Вас та побажати міцного здоров'я, сімейного благополуччя, родинного затишку, а також вдосконалення професійних якостей. Бажаємо  постійного оновлення фонду цікавими, затребуваними книгами. Щоб читачі були свідомими і відповідальними, щоб взяті книги повертали цілими і своєчасно.

З повагою виконавчий комітет Хрестівської сільської ради.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень