Хрестівська сільська військова адміністрація
Херсонська область, Каховський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ПРО ЗМІНИ В ОПОДАТКУВАННІ АКЦИЗНИМ ПОДАТКОМ ВИРОБНИКІВ ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЇ

Дата: 30.09.2020 08:22
Кількість переглядів: 478

Малий бізнес Чаплинського району спрямував до місцевого бюджету 15 мільйонів гривень

         За 8 місяців  2020 року суб’єкти господарювання, які перебувають на спрощеній системі оподаткування, сплатили до місцевого бюджету Чаплинського району 15 млн гривень єдиного податку.

         Єдиний податок стабільно та суттєво поповнює місцевий бюджет
смт Чаплинки. Він є важливим фінансовим джерелом у вирішенні соціально-економічних питань району.

         Значну частку надходжень забезпечують суб’єкти підприємницької діяльності - фізичні особи. З початку року вони спрямували до місцевого бюджету району 6 млн гривень. Приріст надходжень єдиного податку до минулого року склав 1 млн гривень або 23 відсотки.

         У податковій інспекції відзначають, що зростання сплати єдиного податку - результат комплексу заходів, які органи місцевого самоврядування спільно з податківцями вживають для легалізації підприємницької діяльності. Якісне адміністрування та активна позиція керівника територіальної громади, безперечно, додали кілька тисяч надходжень. Єдиний податок повністю спрямовується до місцевих бюджетів, тому територіальні громади мають можливість використовувати ці кошти для свого розвитку.

Зміни в оподаткуванні акцизним податком виробників електроенергії

         Нагадуємо: з 23.05.2020 набрав чинності Закон України від 16 січня 2020 року № 466-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві», основні положення якого набрали чинності з 23.05.2020, а для окремих положень термін набрання чинності визначений з 01.07.2020 та 01.01.2021 року.

         Пропонуємо ознайомитися зі змінами:

Фото без опису

 

Про зміни в електронному адмініструванні реалізації пального та спирту етилового

         Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі повідомляє: з 24 липня 2020 року набрала чинності постанова КМУ від 22.07.2020 №626 «Про внесення змін до Порядку електронного адміністрування реалізації пального та спирту етилового».

         У затвердженій постанові зміни, внесені до Податкового кодексу України Законом України від 18 грудня 2019 року №391-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо покращення адміністрування акцизного податку» (далі - Закон №391), враховані в цілому та упорядковують порядок роботи системи електронного адміністрування реалізації пального та спирту етилового (далі - СЕА РПСЕ).

         Запропоновані зміни до Порядку електронного адміністрування реалізації пального та спирту етилового врегульовують:

         - можливість реєстрації контролюючими органами постійних представництв, які здійснюють реалізацію пального та/або спирту етилового;

         - врахування в СЕА РПСЕ як іншого акцизного складу пересувного транспортного засобу, в якому переміщується та/або зберігається пальне або спирт етиловий, при переході права власності від одного суб’єкта господарювання до іншого, або як окремих акцизних складів пересувних у разі, коли право власності на пальне або спирт етиловий належить декільком розпорядникам акцизного складу пересувного;

         - порядок обчислення суми залишків акцизного податку, у межах якої платник акцизного податку має право на реєстрацію заявки на поповнення обсягів залишку пального (ІЗап) за вирахуванням повернутих платнику сум акцизного податку, помилково сплачених таким платником на електронний рахунок;

         - порядок оприлюднення інформації з реєстру платників із зазначенням даних щодо уніфікованих номерів та адреси місцезнаходження акцизних складів;

         - визначення умовного коду для ведення обліку в СЕА РПСЕ скрапленого газу (пропан або суміш пропану з бутаном), інших газів, бутану, ізобутану, тощо.

         Звертаємо увагу, що на сьогодні чинним є наказ Міністерства фінансів України від 19.06.2019 №262 «Про затвердження форм заяви про реєстрацію платника акцизного податку з реалізації пального або спирту етилового та/або акцизних складів, акцизної накладної, розрахунку коригування акцизної накладної, заявки на поповнення (коригування) залишку пального, заявки на поповнення (коригування) залишку спирту етилового, Порядку заповнення акцизної накладної, розрахунку коригування акцизної накладної, заявки на поповнення (коригування) залишку пального, заявки на поповнення (коригування) залишку спирту етилового», зареєстрований у Міністерстві юстиції України 09.07.2019 за №753/33724 (далі - наказ №262).

         Отже, норми наказу №262 застосовуються до набрання чинності наказом Міністерства фінансів України, в якому будуть враховані запроваджені Законом №391 зміни щодо форм документів (зокрема, акцизної накладної, розрахунку коригування акцизної накладної, заявки на поповнення (коригування) залишку пального, заявки на поповнення (коригування) залишку спирту етилового) та порядку заповнення таких документів.

Пресслужба Головного управління

ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень