Хрестівська сільська військова адміністрація
Херсонська область, Каховський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ЗВІТ ПРО ПРОРОБЛЕНУ РОБОТУ ДЕПУТАТА ТА СЕКРЕТАРЯ ХРЕСТІВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ НАСТАСІЇ МИКОЛАЇВНИ МАТКОВСЬКОЇ

Дата: 03.09.2020 16:58
Кількість переглядів: 1692

  На изображении может находиться: ?Анастасія Матковська, ?сидит и в помещении, ?текст «?oTr ? xpecTBcbKa cлbcb paAa KHRESTIVSKA E COUNCIL http://hrestivs ada. ada.gov.ua?»???

 

Працюючи в дитячому садочку, я на­віть не уявляла, що можу пов’язати своє подальше життя із роботою в органах місцевого самоврядування. Проте, коли в нашій країні розпочалася реформа де­централізації і почали утворюватися об’єднані територіальні громади, я зро­зуміла, що моє головне завдання у житті – працювати на благо людей, я відчула в собі силу змінювати свій рідний край на краще.

  Депутатом Хрестівської сільської ради я була вперше обрана в 2016 році із трьох кандида­тів по виборчому округу №5 в селі Хрестівка. Разом із тим, я змінила сферу своєї діяльності, почавши працювати на посаді секретаря сільської ради.

  З моменту набуття повноважень, я постій­но працюю над виконанням своїх депутатських обов’язків. І хоча, як секретар сільради, я не є членом жодної із профільних комісій, але постійно приймаю участь у засіданнях бюджетної, земель­ної, освітянської та інших комісій, беру участь в обговоренні нагальних питань та заздалегідь зна­йомлюся і власноруч готую матеріали сесій депу­татів сільської ради. Адже, на мою думку, посада секретаря вимагає володіння актуальною інфор­мацією в повному обсязі, тому я завжди чітко і до­стовірно можу відповісти на запити громадян та вищих органів влади.

  При ухваленні рішень на сесіях я завжди враховую думку виборців і користь від цих рішень для життє­діяльності громади, захисту інтересів громадян та виконання доручень виборців, підтримую і голосую за проєкти рішень сільської ради, які направлені на соціально-економічний, культурний розвиток та со­ціальний захист мешканців Хрестівської об’єднаної територіальної громади.

  У межах своїх депутатських повноважень я завжди відкликаюся на звернення людей. Я ніколи не роз­кидаюся порожніми обіцянками, а про користь своєї роботи говорю лише тоді, коли є якісь позитивні ре­зультати. Так, завдяки спільній роботі голови сіль­ради, депутатів, за мого сприяння та при співпраці з інвестором у с.Хрестівка зроблено чимало роботи: провулок по вул.Робочій було засипано щебенем, зроблено реконструкцію двох пам’ятників, на прохан­ня жителів по селу встановлено 11 лежачих поліцей­ських, розширено межі кладовища та інше. Є чимало й інших питань, з якими часто звертаються виборці і які планомірно намагаюся вирішити, а саме: віднов­лення вуличного освітлення, якщо десь не працює ліхтар, ремонт доріг та водомережі, впорядкування сміттєзвалища тощо. На жаль, через низьку соці­альну свідомість громадян часто доводиться вирішувати питання, яких за дотримання елементарних правил поведінки могло б і не бути. Це стосується, наприклад, прибирання сміття на дитячих майдан­чиках, ліквідація стихійних сміттєзвалищ, які вини­кають через те, що жителі відмовляються заключати договори на вивіз твердих побутових відходів, тощо. Звичайно, прививати культуру поведінки необхідно змалечку, тому поблизу школи плануємо створити майданчик для роздільного сміття, аби привчати ді­тей до дотримання порядку.

  Крім депутатських повноважень, багато роботи я виконую в якості секретаря сільської ради, нама­гаючись приділяти увагу не лише жителям Хрестівки, які мене обрали, а й всім мешканцям нашої громади. І хоча нещодавно в Хрестівці було створе­но ЦНАП, який успішно надає адміністративні пос­луги населенню, але я й надалі за потреби майже щомісяця виїжджаю у віддалені населені пункти ОТГ. Оскільки людям поважного віку чи нужденним складно дістатися до Хрестівки, тому для їх зруч­ності я надаю нотаріальні послуги на місцях. Зазви­чай, люди вдячні за приділену їм увагу та відчува­ють турботу про них.

  Щосереди я особисто приймаю жителів для здій­снення нотаріату, але завжди йду на поступки та при­ймаю людей і в інші дні у вільний час. Протягом 4-х років своєї роботи мною вчинено 947 нотаріальних дій. Також до моїх обов’язків належить реєстрація народження, смерті та шлюбу.

  За час моєї роботи видано 174 свідоцтва про на­родження, 239 довідок про смерть та 40 свідоцтв про шлюб.

  У Хрестівській ОТГ, як і в інших громадах після об'єднання, виник дефіцит у кваліфікованих ка­драх. У громаді створено відділ соціального за­хисту населення, але, на жаль, знайти спеціаліста поки не вдалося, тому наразі й ці обов’язки «лягли на мої плечі». Доводиться допомагати жителям, у яких навіть відсутній документ, що засвідчує осо­бу. При співпраці з відповідними організаціями мені швидко вдалося відновити два втрачених паспорта громадян України. Завдяки цьому місцевому жите­лю Миколі О. вдалося зібрати всі необхідні доку­менти, аби він почав отримувати пенсію. Крім того, вдалося оформити документи, щоб направити його на лікування в с.Степанівка, де він пробув майже три роки. На жаль, в лікарні відбулося скорочення ліжок, тому пана Миколу виписали додому, але він про це жалкує, адже там йому дуже сподобалося - триразове харчування, забезпечення одягом тощо. Декілька разів на рік ми також відправляли йому по­силки із одягом та солодощами, за що він був нам дуже вдячний. Наразі пан Микола сподівається, що з настанням холодів йому знову вдасться поверну­тися в лікувальний заклад, який практично став для нього новою домівкою, за нашого сприяння.

  Наступна історія трагічна - на жаль, наша підо­пічна померла, але зі свого боку ми зробили все можливе, аби надати їй гідне життя. Декілька разів Марія Б. проходила лікування в районній лікарні, за що окрема подяка медичному персоналу, який професійно дбав про неї. Дивлячись на те, що у пані Марії немає рідних і вона проживала в напівзруйнованому будинку, ми зібрали повний пакет документів, аби влаштувати її на проживання в Чаплинський геріатричний пансіонат. На превеликий жаль, вона відмовилася від комфортних умов на користь чарки оковитої… Проте, ми не покинули її без нашого догляду - до будинку, в якому вона проживала, ми привезли всі необхідні для існуван­ня речі. Останні два місяці свого життя пані Марія була лежачою, тому щодня соціальний робітник Любов А. її відвідувала, купувала необхідні про­дукти харчування та медикаменти, а також готува­ла їсти.

  Також мешканці с.Хрестівка пані Оксані я разом із працівниками виконкому сільської ради допомогла в оформленні всіх необхідних документів на будинок, що допомогло їй ще оформити субсидію та економи­ти на сплаті комунальних послуг.

  Подібних історій за чотири роки моєї роботи чима­ло - намагаюся не обділяти увагою кожного нужден­ного. Також я провела багато роз’яснювальної робо­ти із кризовими сім’ями, які опинилися в складних життєвих обставинах.

  В результаті того, що я постійно їх відвідувала, пояснюючи їх проблеми та наголошуючи на шляхах їх вирішен­ня, життя цих сімей дещо змінилося на краще.

   Разом із депутатським корпусом ми не оминаємо увагою і хворих людей.

  Так, відповідно до Програми на сесії було виділено одноразові допо­моги для лікування онкохворим, які вперше захворіли, від 3 до 10 тис грн (кожен випадок розглядається в за­лежності від складності захворюван­ня).

  Часто люди, коли звертаються до мене, кажуть: пообіцяйте, що зроби­те. Я завжди з посмішкою відповідаю: зробимо, тоді можна говорити. Адже в планах є безліч гарних справ, в тому числі і продовження робіт в цен­трі села Хрестівка. Поки не озвучую, щоб не говорили, що це передвиборчі обіцянки.

  Але поряд із трудовими буднями є і свята, які я завжди із задоволен­ням відвідую. Наша громада є над­звичайно співочою та артистичною, тому підтримка культурного розвитку є невід’ємною частиною моєї роботи. Я є постійним гостем не тільки кон­цертів у Будинках культури, на Днях сіл, а й на важливих, приємних і надихаючих зустрічах у школах та ди­тячих садках. Подібні свята дарують чимало радості та позитивних емоцій, після них ніби крила виростають. Ве­селий дитячий гамір наповнює мене натхненням на нові звершення та си­лою для подальшої плідної роботи.

   Проте наша громада не тільки спі­воча, а й спортивна – численні спор­тивні змагання, на які часто приїздять і учасники з інших громад, не про­ходять без моєї підтримки. Я палкий вболівальник наших спортсменів, тому майже завжди супроводжую ко­манди Хрестівської ОТГ на різнома­нітні спортивні заходи.

   Чотири роки моєї роботи пролетіли немовби «на одному диханні», про­те, обернувшись назад, я з упевне­ністю можу сказати, що моя праця була плідною і результативною. Час­то працюючи без вихідних, 24 години на добу, 7 днів на тиждень, у відпустці була тільки на папері, я викладала­ся на максимум для вирішення іноді здавалося неможливих проблем. І навіть, будучи вдома, я постійно була думками на роботі, обмірковувала, як правильно вирішити те чи інше питання. Використовуючи можли­вості сьогодення – сучасні технології (смартфони, комп’ютер та Інтернет-мережу), я завжди була, як зараз ка­жуть, он-лайн і з сільським головою, і з жителями громади.

   Проте, навіть через складність та відповідальність своєї посади, я жод­ної хвилини не пошкодувала про об­раний шлях. Можливо, єдине про що справді шкодую – дуже мало часу я проводжу зі своєю сім’єю. Але я щиро вдячна їм за постійну підтримку і розу­міння, думаю, що я зробила все мож­ливе, аби мої діти мною пишалися.

  Користуючись нагодою, висловлюю щиру вдячність сільському голові, за­ступнику сільського голови, депута­там, старостам та всім працівникам апарату сільської ради за витримку, мужність та відданість нашій спільній нелегкій роботі. Вірю, що спільними зусиллями ми зможемо багато чого зробити на користь нашої громади.

Хочу запевнити, що і надалі буду приділяти максимум уваги і свого часу у вирішенні найскладніших про­блем жителів громади.

  На чергових місцевих виборах, які пройдуть у жовтні у нашій громаді, я знову балотуватимуся в депутати сільської ради, аби продовжувати працювати на благо всіх жителів на­шої надзвичайно красивої, таланови­тої та перспективної громади.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень