Хрестівська сільська військова адміністрація
Херсонська область, Каховський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ГРОШІ ЗАМІСТЬ БЕБІ - БОКСІВ

Дата: 04.09.2020 08:38
Кількість переглядів: 916

З 1 вересня почав працювати новий механізм отримання грошової компенсації разової допомоги «пакунок малюка», які будуть надаватися до кінця 2020 року. Рішення Уряду від 29.07.2020 № 744 передбачає запровадження надання замість натуральної допомоги «пакунок малюка» цільової грошової компенсаційної виплати в розмірі 5 тисяч гривень.

Як батькам отримати гроші?

Насамперед батьки новонароджених звертаються до відділення ПриватБанк для відкриття рахунку й отримують спеціальну соціальну картку.

Далі подають до управління соціального захисту населення заяву, встановленого зразку, з необхідними документами, а саме:

  • копія свідоцтва про народження дитини;

  • копія реєстраційного номера облікової картки платника податків; – для дітей, які народилися у 2020 році в пологовому будинку, — довідка

з пологового про неотримання «пакунка малюка».

Якщо заяву подають іноземці або людина без громадянства — необхідна копія посвідки на постійне проживання / посвідчення біженця / довідки про звернення за захистом в Україні / посвідчення особи, яка потребує додаткового захисту.

Якщо заяву подають опікуни — знадобиться копія рішення про встановлення опіки, а для патронованих вихователів — копія рішення про влаштування дитини в сім’ю.

Батьки або інші уповноважені мають право звернутися за компенсацією протягом 12 місяців з дати народження дитини. Заяву та пакет документів можна подавати в електронному вигляді.

Вищезазначені документи разом з заявою можна надати до управління соціального захисту населення особисто, через уповноважену особу сільських селищних рад або надати в електронній формі.

Разом з тим, слід звернути увагу, що батьки не зможуть отримати цю компенсацію в готівковій формі. Вони зможуть у безготівковій формі самостійно витрачати кошти протягом року для придбання визначених дитячих товарів у визначених закладах торгівлі або через інтернет-магазини, які долучаться до реалізації даного проекту. Зразок заяви додається.

Зразок заяви

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень