Хрестівська сільська військова адміністрація
Херсонська область, Каховський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

НОВІТНІ ТЕХНОЛОГІЇ В ХРЕСТІВСЬКІЙ ГРОМАДІ

Дата: 01.09.2020 14:37
Кількість переглядів: 777

Фото без опису

В ХХІ столітті важко уявити людину, яка не має доступу до мережі Інтернет. Завдяки всесвітній павутині сучасна людина отримує велику кількість інформації, обмінюється даними з іншими користувачами, здійснює платежі, покупки. До недавнього часу Інтернет в сільській місцевості був доступний з мінімальною швидкістю і поганою якістю з’єднання. Тепер завдяки сучасним технологіям, люди отримали можливість використовувати його можливості майже всюди, не оминули сучасні технології і нашу громаду.

Починаючи з 2019 року компанія «Укртелеком»  розпочала масштабний проект підключення оптичного інтернету в сільській місцевості. Одними з перших сіл нашої громади стали Надеждівка і Хрестівка. Наразі триває підключення села Долинського. Не залишилися осторонь і села Новонаталівка і Шевченка, оптичний Інтернет до цих населених пунктів підключає інший провайдер - SmartNet.

Багато користувачів інтернету використовують оптоволоконний кабель для з’єднання з інтернетом. Однак, практично ніхто не знає, що це таке оптоволокно, що воно з себе представляє та яким чином передає інформацію?

Оптичне волокно – це найшвидший в світі спосіб передачі даних по мережі інтернет. Оптичний кабель має особливу структуру: він складається з невеликих тоненьких дротів, які відгороджені один від одного спеціальним покриттям. Кожен проводок передає світло, а світло, в свою чергу, передає дані по мережі. Такий кабель може одночасно передавати дані інтернет-з’єднання, стаціонарного телефону та телебачення. Тому в оптоволоконних мережах користувачі часто суміщають всі три послуги провайдера і підключають телефон, телевізор, роутер і комп’ютер до одного і того ж оптоволоконному кабелю. За допомогою оптичного волокна можна налаштувати з’єднання не тільки великого міста, але і великих країн, а також континентів.

Оптичний інтернет це не тільки доступ до мережі Інтернет для населення, а й нові можливості для всієї громади. Завдяки швидкісному Інтернету з'являється можливість для уроків онлайн, інтерактивних занять та розвитку STEM-освіти. Для вчителів всесвітня мережа відкриває доступ до усіх новітніх впроваджень, зокрема вебінарів та інших наукових трансляцій, що підвищують кваліфікацію педагогів. Розбудова оптичної мережі Хрестівської громади забезпечить надання та доступ до  сучасних адміністративних послуг. Підключення ФАПів та АЗПСМ громади  дозволить працівникам закладів користуватися телемедициною – комплексом дій, технологій та заходів, що дозволяє отримати доступ до медичної допомоги та медичних послуг у критичних випадках. Завдяки надійному інтернет-з’єднанню сільгоспвиробники мають можливість впровадження цифрових програм та модернізації виробничого процесу із залученням додаткового обладнання, що керується онлайн. 

Останнім часом на території нашої громади почастішали випадки вандалізму, недбайливого ставлення до майна громади та злочинного зазіхання на власність  жителів громади. Люди похилого віку бояться виходити з домівок в темну пору. Задля безпеки жителів громади було розроблено проект «Безпечна громада». Даним проектом передбачається створення поліцейського відділку та запровадження посади шерифа в населених пунктах громади. Саме застосування нової технології, дозволить реалізувати ще один з пунктів проекту «Безпечна громада» - встановлення в населених пунктах громади сучасної системи відеоспостереження задля підвищення рівня безпеки в громаді, зменшення кількості скоєння правопорушень та збереження майна громади і її жителів.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень