Хрестівська сільська військова адміністрація
Херсонська область, Каховський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ХРЕСТІВСЬКА ГРОМАДА УЧАСНИК АКТИВНОЇ ФАЗИ ДРУГОГО ПІЛОТНОГО ВПРОВАДЖЕННЯ ДЕРЖАВНОГО АГРАРНОГО РЕЄСТРУ (ДАР)

Дата: 27.08.2020 11:18
Кількість переглядів: 623

Фото без опису

Хрестівська громада стала учасником активної фази другого пілотного впровадження Державного Аграрного Реєстру (ДАР).

ДАР – це автоматизована електронна система, доступна для усіх виробників сільськогосподарської продукції незалежно від форми господарювання. У майбутньому зареєстровані користувачі ДАР отримають можливість подавати онлайн заявки на участь в державних і регіональних програмах державної підтримки сільського господарства, що дозволить Уряду більш ефективно планувати та спрямовувати програми підтримки сільгоспвиробників.

Для реалізації другого пілотного впровадження до процесу реєстрації аграріїв у ДАР залучаються об’єднані територіальні громади (ОТГ), відібрані за результатами відкритого конкурсу.  На період пілоту працівники обраних ОТГ стануть операторами ДАР і консультуватимуть фермерів з питань роботи реєстру, допомагатимуть реєструватися тим аграріям, які не мають комп’ютера або доступу до мережі Інтернет. В цілому ж зареєструватися у ДАР онлайн вже зараз може будь-який український фермер. Особлива увага під час пілотного впровадження приділятиметься процесу опрацювання заявок на виправлення помилок щодо земельних ділянок у Державному земельному кадастрі.

Участь у другому пілотному впровадженні ДАР дозволить власникам земельних ділянок перевірити коректність даних на землю, виявити помилки в реєстрах і подати заявки на їх виправлення, а також перевірити відповідність даних про майнові права на землю.

Ще більше інформації за посиланням: https://www.kmu.gov.ua/news/2-veresnya-startuye-aktivna-faza-drugogo-pilotnogo-vprovadzhennya-derzhavnogo-agrarnogo-reyestru


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень