Хрестівська сільська військова адміністрація
Херсонська область, Каховський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

УВАГА РОБОТОДАВЦІ! ІНСПЕКЦІЙНІ ВІДВІДУВАННЯ З ПИТАНЬ ЛЕГАЛІЗАЦІЇ НАЙМАНОЇ ПРАЦІ ТРИВАЮТЬ

Дата: 26.08.2020 16:47
Кількість переглядів: 594

      Фото без опису Фото без опису

   Через карантинні заходи, пов’язані з розповсюдженням коронавірусу COVID-19 та мораторієм на проведення перевірок, деякі роботодавці офіційно не працевлаштовують найманих працівників.

    З 1 серпня 2020 року відновлено інспекційні відвідування робочою комісією з питань легалізації використання найманої праці з метою виявлення неоформлених трудових відносин.

      Тіньова зайнятість в Чаплинському районі набула найбільшого розвитку в торгівлі, громадському харчуванні,   сільському господарстві, в сфері надання різного роду послуг. Така ситуація має негативні наслідки як для економіки району, так і для суспільства в цілому.

      Протягом 2020 року робочою комісією проведено 27 рейдів та обстежено 285 суб’єктів господарювання. Спеціалістами Чаплинської районної філії Херсонського обласного центру зайнятості здійснюється  інформаційно – роз’яснювальна  робота з   посадовими  особами органів  місцевого самоврядування, громадськими  об’єднаннями та роботодавцями району з  питань  створення  нових робочих  місць  та  легалізації  зайнятості  населення.  

            Особливу увагу роботодавців звертаємо на те, що за використання праці найманих працівників з порушенням трудового законодавства, передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність. Виходячи з норм чинного законодавства, за неоформлення трудових відносин з найманим працівником  передбачена адміністративна відповідальність у вигляді штрафу в розмірі десяти мінімальних заробітних плат.

Захистіть своє майбутнє – працюйте легально!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень