Хрестівська сільська військова адміністрація
Херсонська область, Каховський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

І ФОРУМ ПРЕДСТАВНИКІВ БАТЬКІВСЬКИХ КОМІТЕТІВ ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ ХРЕСТІВСЬКОЇ ГРОМАДИ

Дата: 12.08.2020 15:22
Кількість переглядів: 862

Фото без опису 

12 серпня 2020 року в Долинському сільському Будинку культури відбувся І форум  представників батьківських комітетів закладів освіти Хрестівської громади. Захід відбувся  у форматі діалогу «представники батьківських комітетів  - відділ освіти». На заході було зареєстровано 52 учасника.

  Під час форуму всі присутні були ознайомлені з можливими формами навчання у 2020 – 2021 навчальному році, з основними правилами перебування у навчальному закладі під час адаптивного карантину, а також з основними вимогами до освітнього процесу у закладах. окрім того всі присутні отримали відповіді на свої запитання:

- Як буде проводитися утилізація масок в навчальному закладі?

Для утилізації використаних масок в навчальних закладах було проведено закупівлю спеціальних контейнерів для збору використаних масок, а також спеціальні контейнери для їх утилізації.

- Хто повинен забезпечувати дітей масками?

Забезпечувати учнів засобами індивідуального захисту – масками повинні батьки.

- Хто забезпечуватиме заклади антисептиками і засобами індивідуального захисту?

Відповідно до Тимчасових рекомендацій щодо організації навчання в закладах освіти забезпечення шкіл масками, антисептиками для рук, дезінфекційними засобами для поверхонь покладається на засновника закладу – сільську раду.

- Як відбуватиметься навчання в разі ускладнення карантинної ситуації?

Якщо карантинна ситуація погіршиться, то навчання здійснюватиметься або у змішаній формі або дистанційно.

- Якщо у дитини під час навчання  підвищиться температура, то який алгоритм дій виконуватиметься у цьому випадку?

В разі виявлення ознак гострої респіраторної хвороби, за відсутності батьків, здобувачі освіти тимчасово ізолюватимуться  в спеціально відведені приміщення закладу (ізолятори), інформуватимуться батьки та прийматиметься узгоджене рішення шодо направлення до закладу охорони здоров’я.

- Чи будуть діти забезпечені підручниками у 2020-2021 навчальному році?

Так, управлінням освіти та науки Херсонської ОДА передано  підручники  для 3-х класів, чекаємо підручники для 7 –х класів.

  Також на форумі обговорювалося питання організації харчування  дітей під час освітнього процесу та тісної співпраці між закладами освіти та батьками учнів. Окрім обговорення питань під час форуму було обрано делегата від Хрестівської громади, який поїде на аналогічний форум обласного рівня, ним став Кацідан М.І. Окрім того вирішено створити спільноту у мережі Фейсбук для обговорення, обміну досвідом вирішення проблем закладів освіти, у форматі «представники батьківських комітетів відділ освіти», а також підтримано пропозицію регулярно проводити батьківський форум.

  Відділ освіти привітав усіх учасників заходу з початком нового навчального року. Форум відбувся на належному рівні з дотриманням усіх вимог щодо масових заходів під час карантину.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень