Хрестівська сільська військова адміністрація
Херсонська область, Каховський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

НЕ ОБСЛУГОВУЄШ УКРАЇНСЬКОЮ? ПОРУШУЄШ ПРАВА СПОЖИВАЧА

Дата: 14.08.2020 10:46
Кількість переглядів: 689

Не обслуговуєш українською? Порушуєш права споживача

 

У херсонських ЗМІ з’явилась інформація, що в міжнародному аеропорту «Херсон» громадянина відмовились обслуговувати українською мовою, навіть після зауваження.

Інформація споживачеві, відповідно до законодавства, повинна надаватися державною мовою. У статті 10 Конституції України проголошено, що державною мовою в Україні є українська. Ця норма закріплена у статті 15 Закону «Про захист прав споживачів» і її неухильно повинні дотримуватися всі, хто обслуговує споживачів у всіх сферах життя на всій території України: у ресторанах, вокзалах, банках, магазинах, при замовленні через Інтернет товарів, послуг, путівок, при укладанні договорів у сфері туризму тощо.

З початку 2020 року на Херсонщині за обслуговування та надання інформації про продукцію іноземною мовою (тобто не українською) притягнули до відповідальності 5 суб’єктів господарювання на загальну суму 935 грн.

Якщо вам відмовили в обслуговуванні чи наданні інформації про товар державною мовою, ви можете звертатись до Управління захисту споживачів Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області: м. Херсон, вул. Старообрядницька (Комсомольська), 34, тел. (0552) 26-36-06, 0913319890.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень